Çin'den Ukrayna'ya yardım kararı alan Tayvan'a tepki: Siyasi manipülasyon

Çin'den Ukrayna'ya yardım kararı alan Tayvan'a tepki: Siyasi manipülasyon

.

A+A-

Çin'in Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Zhu Fenglian, Tayvan'ın Ukrayna'ya insani yardım gönderme kararına "Ukrayna krizini varlıklarını kanıtlamak için kullanıyorlar" tepkisi verdi. 

Tayvan hükümetinin Ukrayna'ya insani yardım gönderme kararına Çin'den tepki geldi. Çin'in Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Zhu Fenglian, Tayvan hükümetini "Varlığını kanıtlamak için diğer ülkelerin zorluklarından faydalanmak" ile suçladı.

Pekin'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Zhu Fenglian, Tayvan yönetiminin Ukrayna'daki krizi "kendi amaçları için kullanmaya çalışmaktan vazgeçmesi" gerektiğini savunarak "Demokratik İlerleme Partisi yetkilileri, Ukrayna krizini varlıklarını kanıtlamak için kullanıyor ve diğerlerinin zorluklarından yararlanıyor. Siyasi manipülasyon yoluyla çatışmayı kışkırtma ve düşmanlık yaratma girişimleri başarılı olmayacak” ifadelerini kullandı.

Tayvan Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya bu ay 3,5 milyon dolarlık ilk yardımdan sonra mültecilere yardım için ikinci bir 11,5 milyon dolarlık destek sağlanacağını açıklamıştı. Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in de bir aylık maaşını Ukrayna'ya göndereceği duyurulmuştu. Tayvan yönetimi, Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına da desteğini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.