CENTCOM: Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızlarına ait 85 hedef bombalandı!

CENTCOM: Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızlarına ait 85 hedef bombalandı!

.

A+A-

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ve ona bağlı milis gruplarına ait 85’ten fazla hedefin havadan bombalandığını duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçlerinin İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) Kudüs Gücü ve ona bağlı milis gruplarına karşı Irak ve Suriye'de hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, ABD askeri kuvvetlerinin, aralarında ABD'den uçan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da bulunduğu çok sayıda uçakla 85'ten fazla hedefi vurduğu kaydedildi.

Hava saldırılarında 125'ten fazla hassas mühimmat kullanıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, vurulan tesisler arasında komuta ve kontrol operasyonları, merkezler, istihbarat merkezleri, roketler ve füzeler ve insansız hava aracı depoları ile ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik saldırıları kolaylaştıran milis gruplarının ve onların Devrim Muhafızları sponsorlarının lojistik ve mühimmat tedarik zinciri tesisleri yer aldığı belirtildi.

ABD'ye ait Kule 22 adlı üsse düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

ABD yönetimi, söz konusu saldırıya karşılık olarak çok katmanlı ve zamana yayılmış şekilde saldırılar düzenleyeceğini ve İran destekli grupların hedef alınacağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.