Cebar Yawer: Irak Savunma Bakanlığı anlaşmayı imzalamak için halen gelmedi

Cebar Yawer: Irak Savunma Bakanlığı anlaşmayı imzalamak için halen gelmedi

Peşmerge Güçleri Genel Komutanı Cebar Yawer, Irak Savunma Bakanlığı anlaşmayı imzalamak için halen Erbil’e gelmediklerini belirtti.

A+A-

Peşmerge Güçleri Genel Komutanı Cebar Yawer, Irak Savunma Bakanlığı anlaşmayı imzalamak için halen Erbil’e gelmediklerini belirtti.

Peşmerge Güçleri Genel Komutanı yaptığı açıklamada, alınan karar doğrultusunda 10.08.2019 tarihinde Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı’nın Erbil'de bir araya gelmesinin planlandığını, fakat Irak tarafının toplantı ve görüşmeler konusunda soğuk davrandığını belirtti.

Cebar Yawer şunları dile getirdi: "Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlıkları arasındaki ortak heyet toplantıları en son 29.06.2019 tarihinde gerçekleşti."

Yawer gerçekleşen toplantılarda, bazı konularda anlaşma sağlandığını fakat bu anlaşmaların yazılı anlaşmalar olmadığını, bu nedenle de alınan karar doğrultusunda anlaşmaların yazılı imzaya dökülebilmesi için 10.08.2019 tarihinde Erbil'de toplanma kararı alındığını söyledi.

Konuşmasının devamında Yawer şimdiye kadar Irak Savunma Bakanlığı heyetinin bu toplantı için gelmediği gibi yazılı olarak da herhangi bir gerekçe sunmadığını belirterek, kendilerinin de bu durumu şimdiye kadar onlara sormadıklarını ifade etti.

Cebar Yawer, 3’inci taraf konumundaki koalisyon güçlerini, üçüncü defadır Irak tarafı ile iletişime geçmeleri için ve görüşmeler konusunda acele etmeleri konusunda bilgilendirdiklerini, koalisyon güçlerinde bu konuya müdahil danışmanların Irak tarafı ile görüştüklerini ama maalesef şimdiye kadar Irak tarafının resmi bir cevap vermediğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi dışında kalan Kürdistani Bölgeler’de her geçen gün terörist faaliyetlerin arttığına dikkat çeken Yawer, gelişmelerin Diyala, Selahadin, Kerkük, Mexmur, Qereçux ve Ninova ovasında terörist faaliyetlerin dahada artacağına işaret ettiğini belirtti.

Cebar Yawer konuşmasının sonunda şunları dile getirdi: "Gelişen bu terörist eylemlerin durdurulması ve bu bölgelerde yaşayan halkımızın güvenliğini sağlamak için ortak savunma karargahları kurarak, Peşmerge ve Irak ordusunun birlikte hareket etmesini sağlamalıyız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.