Çavuşoğlu’dan S-400 ve PKK/YPG açıklaması: Teklif Biden’dan geldi

Çavuşoğlu’dan S-400 ve PKK/YPG açıklaması: Teklif Biden’dan geldi

.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile “PKK/PYD/YPG”, Gülen Cemaati ve S-400 konularını ele alacak bir çalışma grubu kuracaklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Bu teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarının 2022 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

Türkiye'nin ABD yönetimiyle temaslarını sürdürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile geçen pazar yaptığı görüşmenin “yapıcı bir atmosferde geçtiğini” belirtti.

ABD'nin Rojava’da YPG ile iş birliğinin, Fetullah Gülen’in ABD'deki varlığının ve S-400’ler nedeniyle ABD yaptırımlarının “müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını” dile getiren Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bunları açıklıkla bu görüşmede vurguladı. Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız. Daha önce de ABD'ye böyle bir teklifte bulunduğumuzu söylemiştik, şimdi de bu teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi" dedi.

Çavuşoğlu, çalışma grubunun oluşturulması ve ele alınacak konularla ilgili kurum ve bakanlıkların çalışmaları yürüttüğünü de belirtti.

"İdlib'teki varlığımızla sivilleri koruyoruz"

Rojava ve Suriye meselesine değinen Çavuşoğlu, “Suriye’de atılan adımlarla Türkiye sınırında bir terör koridoru oluşması engellendi, siyasi sürecin de önü bu şekilde açıldı” dedi.

Türkiye'nin geçmişte yaptıklarının aynısını yapmaya kararlı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "İdlib'teki varlığımızla sivilleri koruyoruz. İlave göç riskini engelliyoruz. Siyasi çözüm temel hedefimiz. Bunun için temaslarımızı sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.