BM’den Fransa’daki saldırıya kınama

BM’den Fransa’daki saldırıya kınama

.

A+A-

BM Genel Sekreteri Guterres, Fransa'nın Nice kentinde 3 kişinin ölümüne neden olan bıçaklı saldırıyı kınadı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı açıklamada, Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi'nde düzenlenen saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını belirtti. 

Antonio Guterres, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Fransız halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

MACRON: FRANSA SALDIRI ALTINDA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, biri başı kesilerek olmak üzere 3 kişinin bir kilisede öldürüldüğü Nice kentini ziyaret etti. 

Nice’te açıklama yapan Macron, "Ülkemize İslamcı bir terör saldırısı düzenlendi" diyerek, "Fransa saldırı altında" ifadelerini kullandı. 

Macron, Nice'teki saldırıyla aynı gün Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Fransız konsolosluğunda da bir saldırı düzenlendiğine dikkat çekerek, "Saldırıya uğruyorsak, bunun sebebi değerlerimiz ve teröre boyun eğmeme arzumuzdur" dedi.

Emmanuel Macron, Fransız halkına birlik mesajı göndermek istediğini belirtip, olası saldırılara karşı Fransa topraklarına asker konuşlandırılacağını, ibadethaneler ve okulların daha iyi korunacağını belirtti.

TRUMP: TERÖR SALDIRILARI HEMEN DURDURULMALI

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa halkının yanında olduklarını belirterek, "Amerika bu savaşta en eski müttefikinin yanında. Bu radikal İslamcı terör saldırıları hemen durdurulmalı. Fransa ya da herhangi başka bir ülke bu olanları sineye çekemez" ifadelerini kullandı. 

AB LİDERLERİNDEN FRANSA'DAKİ SALDIRIYLA İLGİLİ ORTAK AÇIKLAMA

Aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, ortak açıklamayla Nice kentindeki bıçaklı saldırıyı kınadı.

Ortak açıklamada, "Biz Avrupalı liderler Fransa'daki terör saldırısı nedeniyle şoke olduk ve üzüntü duyduk. Ortak değerlerimize yönelik bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz" ifadesi yer aldı.

Fransa ve Fransız halkıyla dayanışmanın vurgulandığı açıklamada, terörle ve aşırıcılıkla mücadelenin devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, "Tüm dünya liderlerine, ayrılık yerine diyalog ve toplumlarla inançlar arasında anlayış için çalışma çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Nice'deki Notre Dame Kilisesi'nde bu sabah saatlerinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Saldırgan yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılmış, Fransa Terörle Mücadele Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Saldırganın kimliği henüz açıklanmadı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.