BM Temsilcisi Pedersen: Sürecin tüm tarafları masaya gelmedikçe Suriye krizinin çözümü imkansız

BM Temsilcisi Pedersen: Sürecin tüm tarafları masaya gelmedikçe Suriye krizinin çözümü imkansız

.

A+A-

Antalya’da başlayan diploması formun ilk oturumu Suriye başlıklı oldu. Oturumda konuşan BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen Suriye’de tarafların masaya oturmadığı sürece krizin derinleşeceğini vurguladı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin yanı sıra çok sayıda yabancı devlet adamı ve konuğun katıldığı Antalya Diplomasi Forumu başladı. Forum’un ilk oturumunda başlık Suriye oldu.

Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen "Suriye'de İstikrara Giden Yol" panelinde konuşan BM Genel Sekreteri'nin Suriye özel temsilcisi Geir Pedersen, "Tekrar ediyorum, sürecin tüm tarafları masaya gelmedikçe Suriye krizinin çözümü imkansızdır. Bence Esad hükümetinin bizzat bir adım atması, muhalefetle masaya oturması ve dış oyunculardan herhangi bir ilerleme beklememesi gerekiyor. Çünkü bu durumu çözme sorumluluğu hükümettedir” dedi.

Pedersen, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerdeki mevcut durumun Suriye’deki gelişmeleri de etkilediğini belirterek “Krizin derinleşme riski var. Burada BM Güvenlik Konseyi de sorumludur. Bu hem Rusya hem de ABD. Ukrayna'daki durum nedeniyle; Rusya ile ABD arasında yaşanan mevcut süreç nedeniyle Suriye krizi derinleşme riski taşıyor. Bu her kapıyı çalabilecek bir durum” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.