Bismil’de Kürtçe seçmeli ders için sınıf açılmadı

Bismil’de Kürtçe seçmeli ders için sınıf açılmadı

.

A+A-

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 10’dan az kişi Kürtçe seçmeli dersi “seçtiği” ileri sürülerek, sınıf açılmadı ve ders almak isteyen öğrenciler için öğretmen atanmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılında “Yaşayan diller ve lehçeler” seçmeli dersinde Aydın’da Kürtçe’nin çıkarılması ve Diyarbakır’da öğretmen olmadığı yönündeki iddialara dair Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer’e verdiği soru önergelerine yanıt geldi. Her iki önerge de kopyala yapıştır bilgiler paylaşan bakan, “Yaşayan Diller ve Lehçeler” seçmeli derslerinin kabul edildiği kurul kararlarını paylaştı.

‘Hoca Yok’ Engeli

Gergerlioğlu, Diyarbakır’ın Bismil İlçesine bağlı Şentepe Mahallesi’nde olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda kardeşi okuyan bir yurttaşın, müdür yardımcıları tarafından “Seçmeli Kürtçe dersini seçseniz bile bir anlamı yok, çünkü hocamız yok” sözleriyle karşılaşmasını da Bakan Özer’e soruldu. Bakan Özer, Gergerlioğlu tarafından “Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda Seçmeli Kürtçe ders hocasının olmadığı iddiası doğru mudur?” sorusuna yanıt verildi.

‘10 Öğrenci Seçmediği İçin Açilmadi’

Diyarbakır Valiliği tarafından bakanlığın talebiyle gönderilen yanıtta, “Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda şu ana kadar her sınıf düzeyinde en az 10 öğrenci tarafından Kürtçe seçmeli ders talebinde bulunulmadığı, seçmeli Kürtçe dersi açılmadığından norm oluşturulamadığı, bu nedenle herhangi bir görevlendirme ve atamanın yapılmadığı…” ifadelerine yer verildi.

MA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.