‘Bijî Kurdistan’ paylaşımı sonrası tutuklanan akademisyen tahliye edildi

‘Bijî Kurdistan’ paylaşımı sonrası tutuklanan akademisyen tahliye edildi

.

A+A-

Sosyal medyada yaptığı “Bijî Kurdistan” paylaşımı nedeniyle önce rektörlük tarafından açığa alınan ve daha sonra hakkında açılan soruşturma üzerine Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında “örgüt propagandası yaptığı” tutuklama kararı çıkarılan Fırat Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hifzullah Kutum’un tahlisine karar verildi.

Kutum’un avukatı Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaptıkları itiraz üzerine tahliye kararı çıktığını bildirdi.

Aktar, "6 Kasım tarihinde tutuklanan müvekkilim Hifzullah Kutum itirazımız üzerine davanın açıldığı Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesince tahliyesine karar verilmiştir” dedi.

TIKLAYINIZ: PAK: Sayın Hifzullah Kutum’un Tutuklanmasını Kınıyoruz

Ne olmuştu

Sosyal medyada yaptığı “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan” (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan) paylaşımı nedeniyle Fırat Üniversitesi dekanlığı tarafından Kutum hakkında açılan soruşturmada önce uyarı cezası verildi.

Kutum’un cezaya yaptığı itiraz, Dekan Vekili Prof. Dr. Kenan Peker tarafından reddedildi.

Yaptığı paylaşımlar nedeniyle savunması istenen Kutum’a, paylaşımı ne amaçla yaptığı ve görselde yer alan ifadenin “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin toprak bütünlüğüne ve sınır güvenliğine yönelik bir tehdit/kasıt içerip içermediği” soruldu.

Kutum savunmasında, “Türkiye Cumhuriyeti ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında gerçekleşen resmi temaslarda, görselde yer alan Kürdistan ifadesinin ve bayrağının kullanıldığını” söyledi. Ek olarak ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’yle olan resmi temaslarındaki karelerde yer alan 'Kürdistan' ifadesi ve bayrağını hatırlattı.

Rektörlük tarafından önce açığa alınan Kutum, sonrasında hakkında açılan soruşturma nedeniyle önce gözaltına alındı ve sonra tutuklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.