Biden: Rus askerlerinin geri çekildiğine dair bilgileri doğrulayabilmiş değiliz

Biden: Rus askerlerinin geri çekildiğine dair bilgileri doğrulayabilmiş değiliz

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bir saldırı düzenleme olasılığının çok yüksek olduğunu ancak bunun insanlara yönelik bedelinin de oldukça ağır olacağını söyledi.

ABD'nin böyle bir harekete kararlı bir şekilde yanıt vermeye hazır olduğunu dile getiren Biden, Rusya'nın Ukrayna sınırlarına 150 bin civarında asker yığdığını da sözlerine ekledi.

Rus Savunma Bakanlığı'nın bazı askerlerin sınır hattından geri çekildiğini duyurmasına da değinen Biden, bunun henüz doğrulanmadığını bildirdi:

"Rus askeri birliklerinin kalıcı birliklerine döndüklerine yönelik bilgileri doğrulayabilmiş değiliz. Doğrusu, analistlerimize göre tehdit edici pozisyonlarını sürdürüyorlar."

Biden'ın konuşması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı konuşmada Moskova'nın güvenlik endişelerinin ciddi bir şekilde ele alınmasını ifade etmesinin üzerine geldi.

Biden, Rus hükümeti tarafından önerilen diplomasiye devam etme çağrısını kabul ettiğini de ifade etti.

Öte yandan ABD Başkanı, olası bir Ukrayna işgaline cevaben Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar neticesinde, Amerikan ekonomisinin enerji arzındaki kesintilerden ve fiyat artışlarından zarar görebileceği konusunda uyardı.

"Amerikan halkı, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmanın bedelinin olacağını biliyor. Bunun acısız olacağını iddia etmeyeceğim."

Rusya vatandaşlarına de seslenen Biden, "Siz bizim düşmanımız değilsiniz ve Ukrayna'ya karşı kanlı, yıkıcı bir savaş istediğinizi sanmıyorum" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.