Biden, McGurk'un yeni görevini açıkladı!

Biden, McGurk'un yeni görevini açıkladı!

.

A+A-

Donald Trump'tan sonra ABD başkanı seçilen Joe Biden, ulusal güvenlik ekibinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörlüğüne, Obama döneminde IŞİD ile Mücadele Özel Temsilciliğini yürüten Brett McGurk'ü getirecek.

20 Ocak'ta başkanlığı devr alacak olan Joe Biden, ulusal güvenlik ekibinde yer alacak yeni isimleri açıkladı.

ABD'nin dış politikasında etkili olacak isimler arasında Obama döneminde IŞİD ile Mücadele Özel Temsilciliğini yürüten Brett McGurk de yer alıyor.

Yeni ekibinde Ulusal Güvenlik Konseyi Özel Kalemliği görevine Yohannes Abraham'ı seçen Joe Biden, Demokrasi ve İnsan Hakları Koordinatörlüğüne Shanthi Kalathil, Rusya ve Orta Asya Kıdemli Direktörlüğüne Andrea Kendall-Taylor, İklim ve Enerji Kıdemli Direktörlüğüne Melanie Nakagawa, Avrupa Kıdemli Direktörlüğüne ise Amanda Sloat'ı getirecek.

Joe Biden tarafından yeni hükümette ulusal güvenlik ekibine atanan Brett McGurk, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklamasında Biden için ‘tarihin kritik anında ihtiyaç duyulan lider’ nitelemesinde bulunan McGurk, Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde IŞİD İle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görev yapıyordu.

Öte yandan McGurk’un görevi süresince YPG ile olan bağından dolayı Türkiye’deki siyasi liderler tarafından olumsuz bir figür olarak görülüyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.