Beyaz Saray: Avrupa’ya hipersonik füze yerleştirebiliriz

Beyaz Saray: Avrupa’ya hipersonik füze yerleştirebiliriz

.

A+A-

Ülkede geliştirilen yeni füzelere yönelik değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Rusya’yı caydırma amacıyla gerekirse Avrupa’ya hipersonik, orta ve kısa menzilli füzeler yerleştireceklerini ifade etti.

ABD'de Hudson Enstitüsü’nde konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, “Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çıktık, hipersonik silah ve balistik füze ulaştırma sistemlerini geliştiriyoruz. Rusya’yı caydırmak için Avrupa’ya gerekirse bu silahlardan yerleştirebiliriz” sözlerine yer verdi.

Beyaz Saray yetkilisi, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’nı (START-3) uzatma olasılığına vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Anlaşmaya yakın olduğumuzu düşünüyorum. Sanırım bir yıllık mekanizma için doğrulama prosedürünün bir versiyonu üzerinde çalışacağız. Ama doğrulama sorunlarını çözersek sanırım anlaşmaya geçebiliriz. Bunun çıkarlarımıza olduğunu düşünüyoruz." 

Ayrıca Robert O’Brien, ABD’nin tekliflerini Cenevre’deki Rus mevkidaşlarına ulaştırdığını belirterek, “Önümüzdeki iki gün veya iki hafta içinde konu aydınlanacak” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.