Berhem Salih'ten, Akar'ın Haftanin ziyaretine tepki!

Berhem Salih'ten, Akar'ın Haftanin ziyaretine tepki!

.

A+A-

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Haftanin’de TSK unsurlarını ziyaretini doğru bulmadıklarını ifade eden Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, bu konudaki rahatsızlığı Ankara’ya ilettiklerini dile getirdi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Beyrut Enstitüsü düşünce kuruluşunun düzenlediği online panelde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’ye yönelik düzenlediği operasyonlar ve Hulusi Akar’ın Haftanin’de TSK’nın kurduğu askeri üsse ziyaretine tepki gösterdi.

Paneldeki konuşmalarında Irak’ın egemenliği ve güvenliğinin önemine değinen Salih, komşu ülkelerle farklı konularda ortak çalışma ve işbirliği içinde olmayı arzuladıklarını, “Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar örneğinde olduğu gibi” tek taraflı yaklaşımları benimsemediklerini vurguladı.

“Türkiye’nin sınır bölgelerinde PKK’nin varlığı nedeniyle güvenlik endişeleri var, bu gizli bir durum değil. Fakat biz komşu Türkiye’ye diyoruz ki bu mesele ile başa çıkma tek taraflı olmamalı" diyen Salih, "Irak’ın egemenliğini ilgilendiren konularda Türkiye, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasında koordinasyon olmalı. Türkiye Savunma Bakanı’nın Irak ziyaretini doğru bulmadık. Bu konudaki rahatsızlığımızı Ankara’ya bildirdik” ifadesini kullandı.

Irak Cumhurbaşkanı, komşuları ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini vurguyalarak, “İran bizim önemli bir komşumuz. İran ile çekişmelerin olduğu döneme dönmek istemiyoruz. Dolayısıyla ilişkilerimiz egemen Irak ve egemen İran çerçevesinde olmalı” sözlerine yer verdi.

Ayrıca Irak’ın güvenlik ve istikrarının bölgenin huzur ve güvenliğini yakından etkilediğini vurgulayan Salih, “İsatikrar ve güvenli bir Irak bölgede istikrar ve huzurun kilidi olabilir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.