Beklenen oldu: Trump bu hafta gözaltına alınıyor

Beklenen oldu: Trump bu hafta gözaltına alınıyor

.

A+A-

New York Manhattan Jürisi, bugün verdiği kararla savcılığın Trump hakkındaki iddialarını kabul etti ve Trump’ı resmen suçladı. Jüri kararı doğrultusunda Trump, New York eyaletinin ceza yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanacak ve gözaltına alınacak. Trump’tan gözaltı kararına ilk tepki: “Bu adil ve özgür seçimlere bir saldırı. Bu kararı radikal sol ve çeteler eski bir ABD başkanına ve 2024 adayına karşı aldı. ABD artık bir üçüncü dünya ülkesidir.”

New York jürisi bugün verdiği kararla, Trump’ın geçmişte cinsel ilişkiye girdiği porno yıldızı Stormy Daniels’a sus payı vermesinin hukuka aykırı olduğu hakkındaki iddiaları ciddi olduğuna kanaat getirdi.

Bu kapsamda, Trump’ın bu hafta içerisinde gözaltına alınması, parmak izinin alınması, fotoğrafının çekilmesi ve mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Trump’ın kelepçelenip kelepçelenmeyeceği henüz belli değil.

Trump hakkındaki suçlamalar henüz belli olmamakla birlikte Trump’ın ilk duruşmadan sonra tutuksuz bir şekilde yargılanması bekleniyor.

Trump, kararın ardından “Bu adil ve özgür seçimlere bir saldırı. Bu kararı radikal sol ve çeteler eski bir ABD başkanına ve 2024 adayına karşı aldı. ABD artık bir üçüncü dünya ülkesidir” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.