Batman Valiliği PAK’ın Kürtçe Seçmeli Ders Pankartlarına ‘’Yer Sorunu’’ Nedeniyle İzin Vermedi

Batman Valiliği PAK’ın Kürtçe Seçmeli Ders Pankartlarına ‘’Yer Sorunu’’ Nedeniyle İzin Vermedi

.

A+A-

PAK Kürt ailelere Kürtçe seçmeli dersi tercih etmeleri çağrısında bulunmak için Batman şehir merkezinde bir çok caddeye pankart asma kararı aldı.

Bu pankartlarda Kürtçe’nin Kurmanci ve Kirmanckî/Zazakî lehçeleri ile Türkçe olarak şunlar yazılıyordu:

--Em zarokên xwe di dersa bijarte ya kurdî(Kurdî, Kirmanckî/Zazakî) de qeyd bikin

--Ma tutanê xo dersa weçînayî ya kurdkî(Kurdkî, Kirmanckî/Zazakî) rê qeyd bike

--Çocuklarımızı Kürtçe(Kurmanci, Zazaki) Seçmeli Derse Kaydedelim

Yasal prosedür gereğince PAK Batman İl Başkanı Sayın Aziz Özdemir pankart asma izni vermesi için 20.01.2022 günü Batman Valiliği'ne başvuruda bulundu.

Batman Vali Yardımcısı Sayın İbrahim Güneş adına 24.01.2022 günü PAK Batman İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda, ‘’2911 sayılı Kanun uyarınca İlimizde afiş ve pankartların asılacağı yerler belirlenerek her yıl duyurulmaktadır.2022 yılı içinde belirlenen yerler Valiliğimizin internet sayfasında yayınlanmıştır.

Yazınızda pankart asılacağı belirtilen yerler Valiliğimizce belirlenen alanlardan olmadığından talebiniz uygun görülmemiştir.

Bilgilerinize rica ederim’’ denilmekteydi.

Batman Valiliği’nin internet sitesinde, pankart asılacak yerler olarak, Batman’daki otobüs durakları ve şehrin değişik yerlerindeki SADECE PARA KARŞILIĞI KİRALANABİLEN BİLBOARD VE RAKETLER gösterilmektedir. Bu uygulamanın her türlü düşünce, ifade ve propaganda özgürlüğüne engel olduğunu düşünüyoruz. Diğer bir çok ilde, Bilboard ve Raketler dışında pankart asma yerleri vardır.

Ayrıca Batman’da pankart asmak için PAK’ın izin istediği yerlerin en az ikisinde o tarihlerde başka kurumların farklı amaçlı pankartları asılıydı.

Batman Valiliği’nin bu uygulamasının çifte standartlı bir yaklaşım olduğunu ifade ediyor, Kürtçe Seçmeli Ders ile ilgili faaliyetler için Valilik ve diğer resmi kurumların daha esnek ve destekleyici bir yaklaşım içinde olmaları gerektiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

27.01.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

p-003.jpg2-126.jpg5-075.jpg4-101.jpg3-109.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.