BATMAN/ PAK’tan Kürdistan Bayrağı Günü kutlaması

BATMAN/ PAK’tan Kürdistan Bayrağı Günü kutlaması

17 Aralık 2018’de, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Batman İl Teşkilatı, 17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü dolayısıyle bir kutlama gerçekleştirdi.

A+A-

Kürdistan bayrağı sevenlerinin bir araya geldiği kutlama, Kürdistan Bayrağıyla süslenen Batman PAK İl Teşkilatı’nda gerçekleşti.

Kutlamada öncelikle Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşı gerçekleştirildi ve Kürt Ulusal Marşı Ey Reqîb okundu.

Ardindan konuşma yapan PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, milletlerin tarihinde ‘bayrak’ ve ‘marş’ın iki önemli kavram olduğunu ve bayrağın ulusal bilinçte çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Özdemir “Bugün burada ‘Kürdistan’a özgürlük, Kürdistan’da özgürlük’ şiarıyla Kürdistan Bayrağı Günü’nü kutlamaktayız’ dedi.

Özdemir konuşmasının devamında “Bugün ayrıca, Mahabad Kürd Cumhuriyeti’nin de yıkılışının yıldönümü. Bu vesileyle başta Önder Gazi Muhammed olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında PAK’ın Kürdistan Bayrağı Günü mesajını okuyan Özdemir, Kürdistan bayrağının tarihsel serüvenini misafirleriyle paylaştı.

Kutlama etkinliği Şair Seydayê Gurdilî’nin ‘Ala Rengîn’ ve ‘Qadî Mihemmed’ adlı şiirlerini okumasıyla son buldu.

pakbatman1.jpgpakbatman-seyda.jpgpakbatman2.jpgpakbatman3.jpgpakbatman4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.