Batman Barosu: Konunun takipçisi olacağız

Batman Barosu: Konunun takipçisi olacağız

.

A+A-

Gercüş’te aralarında polis, uzman çavuş ve korucuların bulunduğu 27 kişinin bir çocuğa yönelik sistematik cinsel istismarının ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Batman Barosu, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşında bir çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede gebe olduğu ve tecavüze uğradığı olaya ilişkin şikayet üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek tutuklandı. Tecavüz olayına, aralarında polis, uzman çavuş ve korucuların da olduğu 27 kişinin karıştığı belirtildi.

Gizlilik ve yayın yasağı getirilen konuya ilişkin Batman Barosu sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Baro, davanın takipçi olacaklarını belirterek, “Sosyal medyanın gündemine düşen Gercüş ilçesinde istismar iddiasıyla ilgili olarak bilinmesini isteriz ki; Kadın ve Çocuk Hakları Merkezlerimiz konunun takipçisi olacaktır. Gercüş Adliyesinde gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra konu ile ilgili ayrıca açıklama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayda aralarında kamu görevlisi olan herhangi bir şüphelinin yer almadığını iddia ederek haberi yalanlamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.