Başkan Mesud Barzani: Bütün kazanımlarımız Eylül Devrimi'nin eseridir

Başkan Mesud Barzani: Bütün kazanımlarımız Eylül Devrimi'nin eseridir

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani Eylül Devrimi’nin 60’ıncı yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Yüce Eylül Devrimi, Ölümsüz Barzani liderliğinde Kürdistan halkının ulusal ve medeni haklarının elde edilmesi için Kürdistan genelinde başlatılan en büyük siyasi ve silahlı devrimdi” dedi.

Başkan Barzani, 11 Eylül 1961'de başlayan ve 11 Mart 1970'de dönemin Irak hükümeti ile Kürdistan liderliği arasında Özerklik Anlaşması'na yol açarak zaferle sonuçlanan Eylül Devrimi'nin 60’ıncı yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı. Barzanş, “Eylül Devrimi, Ölümsüz Barzani liderliğinde Kürdistan halkının ulusal ve medeni haklarının elde edilmesi için Kürdistan genelinde başlatılan en büyük siyasi ve silahlı devrimdi” ifadelerini kullandı.

Eylül Devrimi’nin Kürtlere irade ve özgüveni geri getirdiğini belirten Başkan Barzani, “Zulme ve işgale karşı Kürdistan halkının siyasi, düşünce ve toplumsal mücadelesinde güçlü bir temel oluşturdu” diye ekledi.

Eylül Devrimi’nin Kürdistan’daki bütün ulusal  ve dini yapıların yer aldığı asil ve yerli bir devrim niteliği taşıdığını vurgulayan Barzani, şunları kaydetti:

“Kürdistan’ın tüm bölgelerinde Peşmerge Güçleri’ne destek verildi ve tek kutlu amaç için mücadele edildi. Bu anlayış Kürdistan halkının egemenlik, tarih ve kazanımlara ulaşmasını sağlayarak bölgede ve dünyada yankı bulmasına vesile oldu.

Kürdistan’daki kazanımlar, mücadele ve siyasi alanlardaki ilerleyiş milletimizin evlatlarının Eylül Devrimi’nde verdiği mücadele ve bedeller sonucunda elde edildi. Bu nedenle böylesi büyük bir devrimden ders çıkarmalıyız ve bu devrim hepimizin kalbinde yüce olmalı, geleceğimizi aydınlatmalıdır.

Eylül Devrimi’nin 60’ıncı yıldönümü vesilesiyle devrimde yer alan ve bu uğurda bedel ödeyen tüm kahramanları ve mücadelede yer alanları saygı ve minnetle anıyorum. Bu vesile ile özgürlük yolunda ve Eylül Devrimi’nde şehadete yürüyen bütün şehitlerimizin ruhuna binlerce selam gönderiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.