Başkan Barzani’den yeni yıl mesajı

Başkan Barzani’den yeni yıl mesajı

.

A+A-

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının kazanım ve haklarının korunmasına vurgu yaptı.

Başkan Mesud Barzani, yeni yıl vesilesiyle yayımladığı mesajda Kürdistan halkının, şehit ailelerinin ve Peşmergelerin yeni yılını kutladı.

Yeni yılın Kürdistan halkının refahının arttırılması, daha fazla istikrar ve ilerlemenin sağlanacağı yeni bir dönemin başlangıcı olması temennisinde bulunan Barzani, terör tehdidi ve tehditler karşısında bedeller ödeyerek fedakarca Kürdistan halkını koruyan Peşmerge ve güvenlik güçlerine de teşekkür etti.

“Kürdistan halkının kazanımlarını ve haklarını savunmak tüm siyasi taraflar, kurum ve partilerin görevidir” diyen Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geçen Ekim ayında gerçekleştirilen Irak Parlamentosu seçimlerinin sonuçları halkın talep ve iradesi temelinde oldu. Sonuçların Federal Mahkeme tarafından onaylanmasının ardından yeni kabine ve kurumların kurulması için gerekli anayasal adımlar hızlı bir şekilde atılmalı, Irak halkının ve tüm bileşenlerin beklentisi olan hizmet ve haklarının hayata geçirilmesi yeni hükumetin önceliği olmalıdır. Bu da yönetimde ortaklık, uzlaşı ve denge ilkelerinin uygulanması bağlamında olmalıdır. Aynı zamanda, yönetişimde Irak bileşenlerini ihmal etmeye yönelik hiçbir girişimde bulunulmamalıdır.

2022 yılı vesilesiyle bir kez daha Kürdistan halkının taşıdığı barış ve birlik kültürünü mesajını teyit ediyoruz. Tüm tarafların Irak ve bölgemizin artık sorunlar, şiddet, terör ve istikrarsızlık karşısında daha fazla dayanamayacağını anlamasını bekliyoruz. Bölge halkının ve masum insanların daha fazla acı çekmemesi için barış, adalet ve güvenliğin korunmasına yardımcı olmak uluslararası toplumun görevidir.

Yeni yılın bölgemize barış ve birlik getirmesini temenni ediyor, Kürdistan halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Halkımızı her türlü hastalık ve musibetlerden uzak tutmasını yüce Allah'tan diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.