Başkan Barzani'den Kürdistan Öğrenciler Birliği'nin kuruluş yıldönümü için kutlama mesajı

Başkan Barzani'den Kürdistan Öğrenciler Birliği'nin kuruluş yıldönümü için kutlama mesajı

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Öğrenciler Birliği ile Kürdistan Demokrat Gençlik Birliği’nin 68. kuruluş yıldönümleri dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Barzani mesajında, “Bu dönemde öğrencilerden ve sevgili gençlerden beklenen; Kürtlük ve vatanseverliğin yüce değerlerine bağlılıkla birlikte, bilim ve üretim yoluyla aydın, kendine güvenen bir gençliği yetiştirmeleridir” ifadelerini kullandı.

“Sizler asil bir okulun öğrencileri ve gençlerisiniz, gurur kaynağısınız. Bu yüzden sizler, vatanınıza hizmet için, Kürdistan’ın örnek öğrenci ve gençleri olmalısınız” diyen Başkan Barzani, şunlar ifade etti:

“Kürdistan öğrencileri ve gençleri, örgütlerinin kuruluşundan, Eylül Devrimi’ne, Mayıs Devrimi, Raperin (Ayaklanma) ve Raperin sonrasına varanda dek, milletimizin mücadelesinin belirgin ve etkili bir parçası oldular. İki örgüt; şehit ve bedeller vererek aydın, cesur ve kabiliyetli lider yetiştirme okulu ile Kürdistan Kurtuluş Hareketi için enerji ve yeni bir nefes yeri oldu.

Varlığınızdan mutluyum, sizler mazlum bir milletin umudusunuz. Her zamankinden daha çok çaba göstermeli ve toplumun ve milletinizin meşru davasının beklentileri düzeyinde olmalısınız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.