Başkan Barzani: Kürdistan'ın güzel bir geleceğe olan inancı güçlenmiştir

Başkan Barzani: Kürdistan'ın güzel bir geleceğe olan inancı güçlenmiştir

Başkan Mesud Barzani, bağımsızlık referandumuyla mazlum bir halkın meşru taleplerini barışçıl bir şekilde dile getiren Kürdistan halkına, kirli bazı kişilerin de yardımıyla büyük zararlar verildiğini söyledi.

A+A-

Eski Sovyetler Birliği ülkelerinde bulunan Kürt Dernekleri Federasyonu tarafından Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen konferansa yazılı bir mesaj gönderek Konferansı düzenleyen organiztörler ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Barzani, “Eski Sovyet üllkerlerinde yaşayan Kürtler’i modern bir şekilde birleştirme ve Kürtler ile eski Sovyet halkları arasında bir köprü inşa etme çabanızı memnuiyet verici buluyorum, sizi kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Mesajında, Kürdistan halkına jenosit, Enfal, kimyasalllar, sürgünler, terörist saldırılarla büyük zararlar verildiğini ifade eden Başkan Barzani, “Kürt halkı, kendi iradesi dışında ve zorla parçalanmış, bu parçalanmadan dolayı büyük zulüm ve felaketlerle yüzyüze kalmıştır. Kürtler’in kendilerini korumak için gerçekleştirdiği direnişler ve devrimler gerçeklerin bir ispatı olmuştur. En son Ezidi kardeşlerimizin başına gelen katliam en büyük felaketti ve Kürdistan referandumu sonrası gelişen olaylar, Kürtler’i yok etmek için yapılan zulmün bir devamı niteliğindeydi. Ancak, Allah’ın izni, halkımızın direnişi ve peşmergenin kahramanlığı sayesinde, Kürt halkı yeniden dirilmiş, iradesi kırılamamış ve mücadelesine devam etmiştir.”  ” ifadelerini kaydetti.

Kürt halkının her zaman birlikte yaşam ve barıştan yana olduğunu, hiçbir zaman diğer halklara kötülük yapmadığını vurglayan Başkan, “Kürtler her zaman onurluca ve barış içerisinde yaşamayı esas almıştır. Tüm tarafların, Kürdistan halkının barışçıl davasını tüm dünyaya anlatma sorumluluğu vardır. Bunun için en iyi yöntemi ise, dünya halkları ile siyasi ve kültürel alamda dostane ilişkilerin geliştirilmesidir” dedi.

Kürdistan-Rusya İlişkileri

Kürdistan ile Rusya arasındaki tarihi ilişkilere de değinen Başkan Barzani, şunları belirtti: 

“Kürdistan Bölgesi ile Rusya arasındaki tarihi ilişkilerin temeli, Ölümsüz Lider Barzani’nin Sovyetler Birliği’nde de bulunduğu dönemde atılmış ve zirveye ulaşmıştır. Rusya Hükümeti’nin ve bölgedeki diğer cumhuriyetlerin, Kürt davasına destek amacıyla geliştirdikleri siyaseti ve kültürel etkinliklere izin veren politikalarını değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum.”

Eski Sovyet cumhuriyetlerindeki Kürtler’e kendi kültürlerini, dilini ve ulusal değerlerini koruduğu için teşekkür eden Başkan, şunları kaydetti:

“Kürdistan Bölgesi’nin referendum süresinde göstermiş olduğunuz unutulmaz tavırınız, bize onur ve şeref vermiştir. Referandum mazlum bir halkın barışçıl yollarla kendi yolunu çözme girişimiydi.

Referandumdan sonra Kürdistan halkına bazı kirli kişilerin de yardımıyla büyük zararlar verildi. Ancak, Kürdistan halkının  güzel bir geleceğe olan inancı ve iradesi daha da güçlenmiştir.

Umarım konferansınız, tüm dünya ve Avrupa’da yaşayan Kürtler’in birlik olmasına vesile olur.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.