Başkan Barzani: Kürdistan ile Afganistan arasında büyük bir fark var!

Başkan Barzani: Kürdistan ile Afganistan arasında büyük bir fark var!

.

A+A-

 Başkan Mesud Barzani, Afganistan ile Kürdistan’ı karşılaştırıp Kürdistan halkı içerisinde ümitsizlik yaratma çabası olduğuna dikkat çekerek, “Halk arasında ümitsizlik, kendini küçümseme ve uygunsuz karşılaştırmalar yaymak isteyenler belli ki henüz kendi halkının iradesini ve direnişini idrak edememiştir” dedi.

Başkan Mesud Barzani, yaptığı yazılı açıklama ile Afganistan’daki gelişmelerin ardından son birkaç gündür bazı kesimlerin Kürdistan Bölgesi ile bu ülkenin durumunu karşılaştırarak halk içerisinde tehlike ve ümitsizlik yaydıklarını vurguladı.

“Burada tüm taraflar çok iyi bilmelidir ki kendisine ve potansiyeline sırtını dayamayan her millet her zaman tehdit ve yok oluş tehdidi altındadır” diyen Barzani, “Halkın desteği kendimize ve irademize sahip olduğumuzda değerli olur” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani şunları kaydetti:

“Afganistan ile Kürdistan arasında çok büyük bir fark var. Peşmerge ile Afganistan ordusu arasında da büyük bir fark var. Peşmerge Kürdistan halkının tarihi, kanı ve gözyaşlarından doğmuştur. Yüzlerce tarihi destan ve kahramanlık sahibidir. Korê Destanı örneği, IŞİD efsanesinin yenilgiye uğratılması, Pirdê ve Sihêla destanları gibi Kürdistan düşmanlarının Kürdistan halkının iradesini kırmak için yaptığı planların Peşmerge ve Kürdistan halkının direnişi, çelikten iradesi ile kırdığı destanlardır.

Buradan Kürdistan halkını temin etmek isterim ki Kürdistan'ın durumu diğer tüm yerlerden çok farklıdır. Şükürler olsun ki kahraman Peşmergelerimiz, gücümüz ve en önemlisi irade ve dava sahibi bir milletimiz var. Kürdistan halkına zarar vermeyi hayal eden düşmanlar ve hasımların bu beklentisi hiçbir zaman kolayca gerçekleşmemiş ve elbette gelecekte de kolay olmayacaktır. Halk arasında ümitsizlik, kendini küçümseme ve uygunsuz karşılaştırmalar yaymak isteyenler belli ki henüz kendi halkının iradesini ve direnişini idrak edememiştir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.