Başkan Barzani: "IŞİD, Kürt kahramanlarının eliyle yenildi"

Başkan Barzani: "IŞİD, Kürt kahramanlarının eliyle yenildi"

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani, Peşmerge güçlerinin terör örgütü IŞİD’e karşı mücadeledeki rolüyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hiç kimse ve hiçbir taraf IŞİD efsanesinin Kürdistan halkının kahramanlarının eliyle yenildiği hakikatini saklayamaz” ifadesini kullandı.

Başban Mesud Barzani, IŞİD'e karşı gösterilen Peşmerge güçlerinin kahramanlığına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bir süredir bazı medya merkezleri ve siyasi taraflar IŞİD’e karşı savaştan bahsetmektedir. Burada göz ardı edilemez bir gerçek vardır; IŞİD, tüm insanlığa düşman bir oluşumdur.

IŞİD’e karşı savaşmak kolay bir mücadele değildir. Çünkü geniş ve ortak bir cephe söz konusudur. Tek bir taraf IŞİD’i kırmaya güç yetiremez. IŞİD’in yenilmesi için koordinasyon ve tüm tarafların, ayrıca uluslararası toplumun ortak çalışması gerekmektedir."

ABD ve Uluslararası Koalisyon’a teşekkür

Peşmerge'nin IŞİD'e karşı gösterdiği başarıya dikkat çeken Başkan Barzani açıklamasında şunları kaydetti:

“IŞİD’e karşı savaşta Kürdistan Peşmerge Güçlerine verdikleri destekten ötürü zamanında ABD ve Uluslararası Koalisyon’a teşekkür ettik. Bir şekilde IŞİD’e karşı savaşa katılıp Peşmerge’ye destek olan tüm taraflara da teşekkür ettik.

Bununla birlikte herkesin bilmesi gereken bir gerçek var ki, Kürdistan’ı IŞİD saldırılarından koruyan mücadelesi ve verdiği şehitlerle Kürdistan Peşmerge Güçleriydi.

Hiç kimse ve hiçbir taraf IŞİD efsanesinin Kürdistan halkının kahramanlarıyla kırıldığı hakikatini saklayamaz.”
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.