Başkale’de sel mağdurları yardım bekliyor

Başkale’de sel mağdurları yardım bekliyor

.

A+A-

Van'ın Başkale ilçesine bağlı köylerde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye giden yetkililer, hasar tespitinde bulundu. Bölgedeki halk ise yaşanan ziyanın en kısa sürede giderilmesini bekliyor.

Başkale (Elbak) ilçesine bağlı Xaşkan (Esenyamaç)  köyünde 31 Temmuz'da meydana gelen sel büyük hasara yol açtı. Seller nedeniyle 70 ev hasar gördü 15 ev de tamamen yıkıldı. Sel sonrası bölgeye giden yetkililer, selin verdiği zararın boyutunu belirlemek için çalışmalara başladı.

CHP Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak, “Kış yaklaşıyor. Bu nedenle insanların yeme-içme dışında acilen barınmaya ihtiyacı var. Talebimiz insanlara bedelsiz konut yapılmasıdır. Zaten insanların sorunları çok, ekonomik durumları iyi değil, işleri yok. Bu insanlar mağdur edilmemelidir. Devlete güveniyoruz çünkü vali ve bakan yardımcısı köylülere konut sözü verdi. Ama bu binaların köyde mi, Van'da mı, Başkale’de mi yapılacağına dair bir bilgimiz yok” dedi.

Selde evi yıkılan Yusuf Toprak, köyünden ayrılmak istemediğini belirterek, “Bu saatten sonar Van’a veya başka yere gitmek istemiyorum. Van’a gitsem ne bir işim var, ne mesleğim. Şehirde hayat bizim için zor” diye konuştu.

Selden sonar Başkale’ye yardım için bir çok yerden insanlar seferber oldu. Köye ulaşan yardımlar mağdurlara dağıtılıyor.

Mağdurlardan Hediye Özmen, “Dükanımız vardı, içinde yaklaşık 200 bin TL’lik eşya vardı. Sadece bu buzdolabı kurtuldu. Mağduruz, çocuklarımız var” dedi.

Xaçkan bir hafta içerisinde iki büyük sel gördü. Yıkım yaşayan köyde sel tehlikesi de devam ediyor.

Cemiye Uğur, “Dokuz torba unumuz, yağımız çöpe gitti” diye konuştu. Selime Yurtseven ise, “Tüm varım yoğum selde gitti. Şimdi bana ev inşa edip parasını ver derseler ödeyemem, çünkü hiçbir şeyim kalmadı” diye anlattı.

170 haneli Xaçkan köyünde sel nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.