Başbakan: Saldırın arkasında Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının olmadığını görüyoruz

Başbakan: Saldırın arkasında Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının olmadığını görüyoruz

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından basın açıklaması yaptı.

Başbakan Bakanlar Kurulu toplantısında iki önemli gündem maddedi olduğunu, son birkaç gündür meydana gelen olaylar ve Bağdat-Erbil arasındaki müzakerelerin masaya yatırıldığını kaydetti.

Başbakan yaptığı açıklamada, çıkan olaylarda ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Başbakan’ın gündeme yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

* Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak yaşanan sorunlar ve çelişkileri çözmek amacıyla en uygun yöntemleri bulmayı her zaman esas aldık.

*Irak hükümeti ile Anayasa çerçevesinde Kürdistan Bölgesi’nin haklarını korumak ve elde etmenin arayışı içerisinde olduk.

*Biz her zaman Kürdistan halkının anayasal haklarının sağlanması için bir çaba içerisinde olduk.

*Her zaman Kürdistan halkının özgür, demokratik ve meşru yöntemlerle taleplerini dile getirebileceği gösterileri destekledik.

* Ancak gösteriler asla bir başkasının özgürlüğü ve hakkını suistimal edecek çerçevede olmamalıdır.

*Maalesef bir kesim var ki, zor durumda olan vatandaşların düzenlediği gösterilere katılarak, meşru gösterileri şiddet, öldürme, yakma olaylarına dönüştürdü.

*Gerek iktidarda olan, gerekse de muhalefette olan partilere saldırı yapılmıştır. Binlerce şehidin kanıyla inşa edilmiş Kürdistan Bölgesi hedef alınmaktadır.

*Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler gösteriyor ki şehit kardeşine saldırılıyor. Bu tür yaklaşımlar reform getirmiyor, maaş getirmiyor. Hizmet kurumlarına saldırmak kimseye bir şey kazandırmıyor.

*Saldırının arkasında olan kişilerin, Kürdistan Bölgesi vatandaşı dahi olmadığını görüyoruz. Peşmerge’ye keskin nişancı silahıyla ateş açılıyor. Hükümet kurumlarına silahla saldırmak gösteri değil, göstericilerin haklarını da ihlaldir

*Tek sorunumuz bütçe ve maaşlar değil, kimlik sorunudur, anayasanın uygulanması sorunudur, halkımızın meşru haklarıdır

*Halka hizmet veren elektrik santraline, okullara saldırılarak halka hizmet edilmez.Bu ülkede özgürce yaşayabilelim diye canını ortaya koyan Peşmergelere saldırılarak, bu halka nasıl bir mesaj verilmek isteniyor?

*Göstericiler içerisinde Suriyeli ve Kürdistan Bölgesi vatandaşı olmayanlar var

Bağdat’la anlaşmaya varmak için her türlü çabayı gösteriyoruz.

*PKK güçleri Şengal'den kısa süreliğine ayrılmış, daha sonra geri dönmüştür. Hatta Suriye'den daha fazla silahlı güçle bölgeye geri dönmüşlerdir

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.