Başbakan: Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak demiryolları projesi stratejik öneme sahip

Başbakan: Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak demiryolları projesi stratejik öneme sahip

.

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi’nde demiryolları projesini hayata geçirecek ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile sözleşme imzalayan Almanya firmasının yetkilisini kabul etti.

Başbakan bugün Almanya firması Deutsche Bahn Avrupa, Ortadoğu ve Yakın Doğu Demoryolları Yetkilisi Venenst Van Hoten ile bir görüşme yaptı.

Görüşmede Almanya’nın Kürdistan Bölgesi Genel Konsolosu Kilemens Zemtiner’de yer aldı ve Alman demiryolları firması Deutsche Bahn Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile imzaladıkları sözleşmeye yönelik Başbakan Barzani’ye kısa bir bilgi raporu sundular.

Projenin çok önemli ve değerli bir proje olduğuna dikkat çeken Alman firması yetkilisi, uygulamanın bir kaç aşamadan oluşacağını ve farklı firmaların da katılımıyla gerçekleşeceğini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleşecek demiryolları projesinin stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başbakan Mesrur Barzani görüşmede, özellikle ticari ve ekonomik açıdan bu projenin Kürdistan Bölgesi ile Irak ve diğer dünya ülkeleri arasında yeni imkanlar sağlayacağına vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.