Başbakan: Kanser Fonu'na 60 milyon dolar yatırım yapıldı  

Başbakan: Kanser Fonu'na 60 milyon dolar yatırım yapıldı  

.

A+A-

Dünya Kanser Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, geçtiğimiz yıl Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Kanser Fonu’na 60 milyon doları aşkın yatırım yaptıklarını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, kanserle mücadele edenlere desteğini belirterek, sosyal medya hesabından 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Jale isimli kanser tedavisi gören kadının anlatımlarına yerilen videoyu yayımladı.

"Merkezlerde tedavi ücretsiz"

Başbakan Barzani mesajında, “Hükümetim Jale ve ailesi gibi kanser tedavisi görenleri desteklemeye devam edecek. Hastaların çok yönlü desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu merkezde tedavi ücretsizdir ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunanlara da bu hizmet sunulmaktadır” açıklamasına yer verdi.

Kanser tedavilerinde desteklerinin süreceğini belirten Başbakan, “Ayrıca mümkün olduğunda mali yardım da sağlıyoruz” mesajında bulundu.

Mesrur Barzani, söz konusu desteğin kanser hastalarının tedavisi için sağlık kaynaklarının temin edilmesinde kullanıldığını vurgulayarak, “Kanser Fonu'ndan tıbbi ekiplerimize yeni ve iyileştirilmiş merkezler ve ilaçlar da dahil olmak üzere kanser hastalarını tedavi etmek için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamak için 60 milyon dolardan fazla yatırım yaptık” ifadesini kullandı.

"Kanser merkezlerinin açılmasıyla tedaviler başladı"

Mesrur Barzani mesajında, Dünya Kanser Günü'nde düşüncelerinin kanserden kurtulanlar, bu hastalıkla mücadele edenler ve kanserden yaşamını yitirenlerle birlikte olduğunu kaydetti.

Ayrıca daha önce yurtdışında tedavi görmek zorunda kalan Kürdistan Bölgesi’ndeki kanser hastaları, kanser tedavi merkezlerinin açılmasıyla birlikte Kürdistan Bölgesi’nde tedavi görmeye başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.