Başbakan: IŞİD, halen sınırları kaçak olarak kullanıyor

Başbakan: IŞİD, halen sınırları kaçak olarak kullanıyor

.

A+A-

Başkent Erbil’de IŞİD’e bağlı bir şebekenin çökertilmesinin ardından açıklamada bulunan Başbakan Mesrur Barzani, IŞİD’in halen sınırları kaçak bir şekilde kullanabildiğine değindi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, terör örgütü IŞİD şebekesinin çökertilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalara yer verdi.

Mesrur Barzani açıklamasında, “Birkaç ay süren operasyonun ardından güvenlik güçlerimiz başarılı bir şekilde IŞİD teröristlerinin Erbil’deki planını çökertti. Plan Suriye’de organize edilmişti” ifadesini kullandı.

Başbakan Barzani konuyla ilgili açıklamasında, “IŞİD’e bağlı bu terör grubunun üyeleri şuan yakalanmış durumda ve soruşturma devam ediyor” diyerek şu sözlere yer verdi:

“İstihbarat kurumumuzun edindiği bilgilere göre, IŞİD El-Hol Kampı’nda bu planı organize etti. Bu endişe sebebi olmakla birlikte IŞİD’in halen kaçak bir şekilde sınırları kullanabildiğini gösteriyor.

Uluslararası Koalisyon’a ve ortaklarımıza, Kürdistan Bölgesi’nin barış ve istikrarına yönelik bu saldırı tehlikesini ciddiye almaları çağrısında bulunuyorum.

Kürdistan halkını ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edenleri güvende olacakları konusunda temin ediyorum. Güvenlik kurumları, Kürdistan’daki tüm kesimleri terör ve şiddetten korumak için sürekli çalışma içerisinde.

Güvenlik güçlerimizi çabalarından ötürü tebrik ediyorum. Onların gönüllülükleriyle Ortadoğu’nun en güvenli bölgelerinden biriyiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.