Başbakan: Halepçe Katliamı’nda şehit olanların anısı her zaman yaşamalı!

Başbakan: Halepçe Katliamı’nda şehit olanların anısı her zaman yaşamalı!

.

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Halepçe Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Halepçe’de katledilen vatandaşlar için bir anma mesajı yayımlayan Başbakan, Halepçe’nin Kürtlerin ödediği bedellerin dünyadaki sembolü olduğunu belirtti.

Halepçe Katliamı’nda şehit olanların anısının her zaman yaşaması gerektiğine vurgu yapan Başbakan, “Yasaklanmış silahlarla binlerce masum insanı şehit edip, binlercesini de yaraladılar. Halen bazı insanlar bu katliamın acılarını çekmeye devam etmekte” açıklamasında bulundu.

 

Başbakan, Irak hükümetinin, katliamın mağdurlarına tazminat ödemesi için çabalarını sürdürmeye devam edecekleri belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Şehitlerin kanının eseri olan Kürdistan Bölgesi Hükümeti, şehitlerin onurlu ailelerine hizmet etmeyi her zaman öncelikli görevi olarak görüyor. Geçtiğimiz günlerde illerin gelişimi projeleri kapsamında, Halepçe’de yol, su, elektrik, okulların ve hastanelerin yenilenmesi gibi çok sayıda hizmet projesine onay verdik.

Gelecekte Halepçe ve Kürdistan Bölgesi’nin diğer bölgelerine daha layık bir hizmet sunabileceğimizi umuyorum.”

Öte yandan Başbakan, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, Halepçe'de altyapı inşa etmek, istihdam yaratmak ve yerel ekonomiyi canlandırmak için yeni büyük projeler imzaladıklarını duyurdu.

 

We've approved 30bn IQD in new major projects in Halabja to build infrastructure, create jobs and boost the local economy. pic.twitter.com/PXdamamOr8

— Masrour Barzani پابەندین# (@masrour_barzani) March 15, 2021
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.