Başbakan Barzani BM heyetiyle görüştü

Başbakan Barzani BM heyetiyle görüştü

Başbakan Mesrur Barzani, BM Genel Sekreteri'nin Soykırımın Önlenmesi Özel Danışmanı Adama Dieng ve BM Genel Sekreteri'nin IŞİD'in işlediği suçları araştırmadan sorumlu yardımcısı ve danışmanı olan Karim Ahmad Khan’la bir araya geldi.

A+A-

Haber Merkezi - Başbakan Mesrur Barzani, BM Genel Sekreteri'nin Soykırımın Önlenmesi Özel Danışmanı Adama Dieng ve BM Genel Sekreteri'nin IŞİD'in işlediği suçları araştırmadan sorumlu yardımcısı ve danışmanı olan Karim Ahmad Khan’la bir araya geldi.

Başbakan’ın, Dieng ve Khan’la gerçekleştirdiği görüşmede özellikle soykırım ve katliamlar ile IŞİD’in işlediği suçların önlenmesinde uluslararası toplumun çabalarına vurgu yapıldı.

Görüşmede ayrıca, IŞİD'in işlediği suçların Kürdistan Bölgesi ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yürütülen çalışmalarda kayıt altına alınması, bu suçları işleyen kişilerin uluslararası mahkemelerde yargılanması ve IŞİD mağduru kişilerin haklarının savunulması başlıkları gündeme geldi.

BM heyeti, Kürdistan Bölgesi’nin farklı inanç gruplarının haklarını korumadaki çabasını takdir etti ve Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşam kültürünün geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.