Barzan şehitleri için anıt yapıldı

Barzan şehitleri için anıt yapıldı

.

A+A-

Barzan Bölgesi Şehit ve Enfal Kurbanları Müdürlüğü, Baas rejimi döneminde katledilen 8 bin Barzan kurbanının anısına yapılan anıtın açılışının yapılacağını duyurdu.

BasNews’e konuşan Barzan Bölgesi Şehit ve Enfal Kurbanları Müdürü Rêbiwar Remezan Barzani, 31 Temmuz 1983’den başlayarak sistematik şekilde 1991 yılına kadar 8 bin Barzan bölgesindeki Kürt’ün katledildiğini bugüne kadar sadece 596 cenazenin Kürdistan Bölgesi’ne getirildiğini söyled.  Barzani, bugüne kadar hâlâ Irak’ın farklı bölgelerinde Enfale kurban edilenlerin kalıntılarının aranması çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Barzan Bölgesi Şehit ve Enfal Kurbanları Müdürü Barzan şehitlerinin anısına dikilen anıtın tamamlandığını 31 Temmuz tarihinde soykırımın yıldönümünde koronavirüs salgını engel teşkil etmezse anıtın törenle açılışının yapılacağını söyledi.

Herwiha Rêbiwar Remezan Barzanî “Korona ile Mücadele Yüksek Kurulu’nun alacağı tedbirleri bekliyoruz. Vatandaşların sağlığını tehlikeye atmak istemiyoruz, Bundan ötürü açılışın planlanan zamanda yapılıp yapılmayacağını henüz kararlaştırmadık” ifadelerini kullandı.

Barzan Bölgesi Şehit ve Enfal Kurbanları Müdürü yapılan anıtın bir mimari harikası olduğunu, Barzan Şehitler Mezarlığı’nı en güzel şekilde dizayn etmeyi ve bu yıl açılışı gerçekleştirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.