Bakanlar Kurulu: Bazı kesimler Kürdistan'daki huzuru ve istikrarı hedef alıyor

Bakanlar Kurulu: Bazı kesimler Kürdistan'daki huzuru ve istikrarı hedef alıyor

.

A+A-

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak “Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ve istikrarı hedef aldığınıyor. Bazı kesimlerin kargaşa çıkarma çabası var, vatandaşlarımızın anayasal haklarını korumaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin de katıldığı toplantıda, son günlerde meydana olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Memur ve çalışanların barışçıl temelde gösteri yapma hakkına vurgu yapan Başbakan, “Ancak sorumsuz bazı kişi ve çevrelerin kargaşa çıkararak şiddete başvurması kabul edilemez” dedi.

Söz konusu kesimlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ve istikrarı hedef aldığını belirten Başbakan, tüm vatandaşların her türlü anayasal haklarını korumaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Toplantıda Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani başkanlığındaki müzakere heyetinin Bağdat’a yapacağı ziyaret de ele alınarak, merkezi hükümetle ekonomik sorunların çözümü konusunda anlaşma yapılması beklentisi ifade edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.