'Bağdat valisi' öldürüldü

'Bağdat valisi' öldürüldü

IŞİD’in Bağdat valisi olduğu belirtilen Abdusselam Hamed Hammud'un Irak’ın batısındaki Enbar kentinde öldürüldüğü bildirildi.

A+A-

IŞİD’in Bağdat valisi olduğu belirtilen Abdusselam Hamed Hammud'un Irak’ın batısındaki Enbar kentinde öldürüldüğü bildirildi.   

Şii milis Heşdi Şabi örgütü, Abdusselam Hamed Hammud'un kendilerine bağlı güçler tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde Haşdi Şabi'ye bağlı güçler tarafından düzenlenen bir güvenlik operasyonu sırasında "Ebu Nur" lakaplı Hammud'un kendini infilak ettirdiği belirtildi.

Hammud'un kendisini patlatma girişimi öncesinde yardımcısı ve 6 kişiden oluşan korumalarının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, yapılan inceleme ve sorgulanmaların ardından elde edilen bilgiye göre ölenler arasında IŞİD'in sözde Bağdat valisi Hammud'un bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Cesetlerin Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığına gönderildiği ancak Hammud'a ilişkin henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı ifade edildi.

Her ne kadar Aralık 2017'de IŞİD’in bitirildiği ve Irak topraklarında kalmadığı açıklanmış olsa da Iraklı yetkililere göre, doğudaki Diyala ve kuzeydeki Selahaddin ve Kerkük vilayetleri arasında abluka altındaki örgüt elemanları silahlı saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.