Bafıl Talabani Irak Cumhurbaşkanlığı için adaylarını açıkladı

Bafıl Talabani Irak Cumhurbaşkanlığı için adaylarını açıkladı

Bafıl Talabani Irak Cumhurbaşkanlığı için adaylarını açıkladı

A+A-

KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani, partisinin Irak Cumhurbaşkanı adayının mevcut Cumhurbaşkanı Berhem Salih olduğunu söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani, Süleymaniye’de oy kullandı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Eş Başkanı Talabani, partisinin Cumhurbaşkanı adayı hakkında konuştu.

Talabani, “Çok açık bir mesajım var, KYB’yi Mam Celal’in KYB’si yapacağız. Kürdistanı da Mam Celal’in Kürdistanı yapacağız özellikle de Kerkük’ü” dedi.

Irak Cumhurbaşkanlığı adayı için KYB’nin mevcut Cumhurbaşkanı Berhem Salih’ı yeninde aday göstereceklerini ifade eden Talabani, “Çok açık, adayımız Dr. Berhem’dir” diye konuştu.

Kürdistan Koalisyonu Listesi altında seçime katılan KYB ile Goran Hareketi’nin ileride yapılacak ortaklık hakkında da konuşan Bafıl Talabani, “Bazı hususlarda çok yakın görüşte olduğumuzu söyleyebilirim. Daha da iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

KYB Politbüro Üyesi: Irak Cumhurbaşkanı KYB’li olacak

KYB Politbüro Üyesi Saadi Ahmed Pire da oyunu kullandıktan sonra gazetecilere verdiği demeçte Irak Cumhurbaşkanı’nın KYB’li olacağını söyledi.

Pire, “Irak Cumhurbaşkanı'nın bir Kürt olması gerekiyor. Kürtler arasında da şimdiye kadar hep bir KYB’li Irak Cumhurbaşkanı oldu ve yine bir KYB’linin Irak cumhurbaşkanı olmaması için bir neden yok” ifadelerini kullandı.

Berhem Salih, KYB'nin adayı olarak Ekim 2018'de Irak Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Irak'ta 2005 yılında siyasi taraflar arasında varılan anlaşmaya göre, Irak cumhurbaşkanlığı makamı Kürtlere, meclis başkanlığı Sünnilere ve başbakanlık Şiilere veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.