BAE: Ankara, Müslüman Kardeşler’in ana destekçisi olmaktan vazgeçsin!   

BAE: Ankara, Müslüman Kardeşler’in ana destekçisi olmaktan vazgeçsin!  

.

A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Türkiye hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Enver Gargaş, Türkiye’ye seslendiğini belirterek, “Karışlıklı olarak egemenliğe saygı çerçevesinde ilişkilerimizin normalleşmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Bir televizyon kanalına verdiği özel röportajda konuşan Enver Gargaş, Türkiye ile yaşanan gerilimi sonlandırmak istediklerini belirterek, "Türkiye ile ihtilaflara veya sorunların yaşanmasına yol açacak herhangi bir sebep söz konusu değildir" dedi.

“Ankara, Müslüman Kardeşlerin (İhvan) ana destekçisi olmaktan vazgeçsin”

Gargaş, Arap Baharı döneminden bu yana Müslüman Kardeşler’i (İhvan) destekleyen Türkiye’nin bu tavrını değiştirmesi çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Ankara'nın Müslüman Kardeşler'in ana destekçisi olmasından vazgeçmesini istiyoruz. Ankara'nın Arap (dünyası) ile ilişkiler yörüngesini yeniden düzeltmesinden yanayız."

Öte yandan, Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt ve Mısır, 5 Ocak'ta, 3,5 yıldır Katar'a uygulanan ambargonun kaldırılması anlaşması için Suudi Arabistan'ın El Ula kentinde bir araya gelmişti. El-Ula zirvesinin ardından Katar'a yönelik ambargoyu sonlandıracak bir anlaşmaya da imza atılmıştı.    
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.