Avesta Yayınları’nın bir kitabı daha yasaklandı!

Avesta Yayınları’nın bir kitabı daha yasaklandı!

.

A+A-

Kürtçeye çok sayıda eser katan Kürtçe’nin yanı sıra Türkçe, Arapça, İngilizce ve daha birçok dilden Kürtçeye kitap çeviren Avesta Yayınları’nın bir kitabı daha yasaklandı.

Avesta Yayınları’ndan 2007 yılında çıkan Sheri Laizer’in kaleme aldığı “Şehitler Hainler ve Yurtseverler - Körfez Savaşından Günümüze Kürdistan” kitabının 2017’de Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasaklandığı ortaya çıktı. Yasak Avesta Yayınları’nda 4 yıl sonra tebliğ edildi.

Konuya ilişkin Basnews’e konuşan Avesta Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin, yasağın bugün telefonla tebliğ edildiğini belirterek “Bizi arayıp kitabın yasak olduğunu bu nedenle satışta olduğu sitelerden kaldırmamız istediler. Biz de kitabımızı ikinci defa yasaklatıp sitelerden kaldırmayacağımızı belirttik. Kitap 2017 yılında yasaklanmış ancak bize bugün haber veriyorlar” dedi.

Kitabın basıldığı 2007 yılında kitap nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyen Keskin, o dönem soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığını belirtti. Keskin, kitabın Mersin’de bir ev baskınında el konulduktan sonra yasaklandığını söyledi.

Yasağa ilişkin Avesta Yayınları’nın Twitter hesabından da şu açıklama yapıldı: “Bir kitap daha yasaklandı. Sheri Laizer’in ‘Şehitler Hainler ve Yurtseverler - Körfez Savaşından Günümüze Kürdistan’ adlı kitabı Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasaklandı. Yasaklamadan sonra kitap hakkında toplatma ve el koyma kararı da verildi.

‘Son 3 yılda 15 kitap yasaklandı’

Kitap 29.11.2017’de yasaklanmış olmasına rağmen, bugün (02.03.2021) yayınevine tebliğ edildi. Aynı kitap 2007’de ilk çıktığında da hakkında soruşturma kararı verilmiş, yayınevinin itirazı üzerine dava takipsizlikle sonuçlanmıştı. Son 3 yılda Avesta’nın 15 kitabı yasaklandı.

Herkes Kürtler üzerine konuşabiliyor, Kürtlerin kendilerine ilişkin konuşması, yazması, bilgi üretmesi engelleniyor, yasal yaptırımlarla karşılaşıyor. Hiçbir yasaklama, baskı ve engelleme girişimi bizi yolumuzdan döndüremez. Aynı kararlılıkla çalışmaya devam!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.