'Askerler oğlumu yere yatırıp sırtından vurmuş'

'Askerler oğlumu yere yatırıp sırtından vurmuş'

.

A+A-

Van’ın İpekyolu İlçesinde geçen cumartesi günü sırtından vurularak hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Nametoğlu hayati tehlikeyi atlatamadı. Baba İsmet Nametoğlu, Erçek karakoluna bağlı askerlerin oğlunu önce tokatlayarak yere yatırdığını ardından da sırtından vurduğunu söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında askerlerin 'Dur' ihtirana uymadığı gerekçesiyle sırtından vurulan 20 yaşındaki Mehmet Ali Nametoğlu'nun tedavisi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde devam ediyor.

Nametoğlu, geçen cumartesi günü otomobille Özalp ilçesinden Van'a doğru hareket halindeyken İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi'nde vuruldu. Ailesinin verdiği bilgilere göre, Erçek karakoluna bağlı askerler hayati tehlikeyi henüz atlatamayan ve iki gün içinde ameliyat olması beklenen Nametoğlu’nun ifadesini aldı.

'KIZ KARDEŞİNİ HASTANEYE GÖTÜRECEKTİ'

Baba İsmet Nametoğlu oğlunun ifadesini ve kendilerine anlattıklarını aktardı. İsmet Nametoğlu, oğlunun Van’da yaşayan kız kardeşinin "Gel beni acilen hastaneye götür, çok kötü durumdayım" demesi üzerine apar topar yola çıktığını ve aracının sigortasının olmaması nedeniyle Erçek Jandarma Karakoluna yakalanmamak için Keçanis köyünden Van’a ulaşmaya çalıştığını anlattı. Nametoğlu oğlunun anlatımlarını ise şöyle aktardı:

 

'BENİ NİYE ÖLDÜRDÜNÜZ, BEN SİZE NE YAPTIM DİYOR'

“Van’da yaşayan kızım çok hasta olduğunu ve kendisini doktora götürmesini istiyor. Hem aracının ruhsatının olmaması hem de pandemi yasağı nedeniyle askerlere yakalanmadan Keçanis köyü yolundan Van’a ulaşmak istiyor. Ancak köyden geçerken başka kişilere yönelik kaçakçılık operasyonu yapan askerleri görünce kaçmamın daha kötü sonuçlara yol açacağını düşünerek aracından iniyor. Araçtan indiğim sırada askerlerin bağırarak ona doğru koştuğunu görüyor. Bir asker onu tokatlayarak yere indiriyor. Yüzükoyun dönmesini istiyorlar ve o da bunu yapıyor. Başka bir asker 4-5 metre mesafeden sırtına sıkıyor. Sırtından vurulduğumu anladığımda ‘Beni niye öldürdünüz, ben size ne yaptım' diyor. Onlar da 'Merak etme, korkma seni kurtaracağız' diyerek onu Özalp Devlet hastanesine götürüyorlar. Oradan da Van Araştırma Hastanesine sevk ediliyor.”

ASKERLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Baba Nametoğlu, oğlunun kaçakçı olmadığını, tamamen kız kardeşine yardımcı olmak için Van’a hareket ettiğini ve askerlerin oğlunu önce dövdüğünü sonra da silahla yaraladığını belirterek askerlerden şikayetçi olduklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.