Ankara Altındağ’da ırkçı saldırı: Suriyelilerin evleri ve dükkanları taşlandı

Ankara Altındağ’da ırkçı saldırı: Suriyelilerin evleri ve dükkanları taşlandı

.

A+A-

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta dün gece iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen gerilimde bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara’da çok sayıda Suriyeli mültecinin yaşadığı Battalgazi Mahallesi’ndeki parkta iki grup arasındaki tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Burada yabancı uyruklu bir kişi, Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler’i bıçakla yaraladı.

Yaralanan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda tedavisi süren Yalçın hayatını kaybetti.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Bıçaklı yaralanma olayının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır” denildi.

SURİYELİLERİN EVLERİ VE İŞ YERLERİ TAŞLANDI

Gerilim artması sonucu mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, mahalleye giriş-çıkışlar sınırlandırıldı. Yalçın’ın hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi "tekbir" sesleriyle Suriyelilerin bulunduğu evleri taşladı, işyerlerine saldırdı. 

Polis küçük grupların saldırılarına taviz verirken kalabalıklaşan grupları dağıttı. 

Polis, öğleden sonra mahalledeki Suriyelilerin önemli bir bölümünü otobüslerle tahliye etti. Polisin erken saatlerde tahliyesi nedneiyle saldırganlarla Suriyeliler karşı karşıya gelmedi. Öte yandan Evrensel'e konuşan mahalleyi terk eden bir Suriyeli vatandaş "Ne yapalım abla çıktık evden apar topar. İşten izin aldım, ne yapalım. Her yeri kırıyorlar. Bir insan yanlış yapmış ama hepimize olan oldu. Çok insanlar çıktı, ama ablamlar orada kaldı, ne yapalım" diyerek çaresizliğini dile getirdi. 

BİR ÇOCUK CAMDAN GELEN TAŞ İLE BAŞINDAN YARALANDI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir çocuğun camdan gelen taşla yaralandığını, ambulansla hastaneye kaldırıldığını ve tedavi altına alındığını belirtti.

ANKARA VALİLİĞİ: OLAYLAR SONA ERDİ

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.