Almanya'dan İran mesajı: AB düzeyinde yaptırım görüşülüyor!

Almanya'dan İran mesajı: AB düzeyinde yaptırım görüşülüyor!

.

A+A-

AB'nin İran'daki gösteri ve protestolarda baskı ve şiddet eylemleri nedeniyle İran için yaptırım uygulanmaya hazırlandığı belirtildi.

Tahran ile ilgili çıklamayı yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrea Sasse, Avrupa Birliği (AB) düzeyinde İran’a karşı yeni yaptırım paketi üzerinde görüşmeler yapıldığını ifade etti.

"İran'a yaptırım paketi hazırlanıyor"

Başkent Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İran’a yönelik yeni yaptırım paketi hazırlandığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine konuşan Sözcü Sasse, "AB düzeyinde böyle bir yaptırım paketi hakkında görüşmeler olduğunu teyit edebilirim. Yaptırım paketinin kabul edilmesi AB’nin konusudur" ifadesini kullandı.

Bakanlık Sözcüsü açıklamasında, görüşmelerin yapıcı şekilde devam ettiğini dile getirerek, AB’deki ortaklar ve kurumlarda devam eden görüşmelerle ilgili ayrıntılar konusunda bugün açıklama yapamayacağını vurguladı.

AB'li 8 ülke İran'da kişi ve kurumlara yaptırım istiyor!

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sasse açıklamasında, Almanya’nın başka önlemler alınmasından yana olduğunu kaydetti.

Ayrıca Alman basınından Spiegel dergisi yaptığı haberde, Almanya ile birlikte AB'deki 8 ülkenin İran’daki eylemlerde göstericilere yönelik şiddet kullanılması olaylarına karışan kişi ve kurumlara karşı yeni yaptırım paketi için girişimde bulunduğunu yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.