Almanya, Filistin'e destek veren eski Yunanistan Maliye Bakanı'na siyasi yasak getirdi

Almanya, Filistin'e destek veren eski Yunanistan Maliye Bakanı'na siyasi yasak getirdi

.

A+A-

Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis'in Almanya'da siyasi faaliyetlere katılması Filistin'e destek verdiği yasaklandı. Varufakis, online toplantılara da katılmasının yasaklandığını belirtti.

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İsrail işgali ve saldırıları altındaki Filistin'i destekleyen söylemleri nedeniyle Almanya İçişleri Bakanlığı'nın kendisine Almanya'daki siyasi faaliyetlere katılım yasağı getirdiğini açıkladı.

AA'nın haberine göre, sosyal medya hesabından açıklama yapan Yannis Varufakis, Almanya İçişleri Bakanlığı'nın, kendisi için Almanya'da siyasi faaliyetlere katılım yasağı getirdiğini belirtti. Almanya'yı siyasi amaçla ziyaret edemeyeceğini aktaran Varufakis, ayrıca çevrim içi toplantılara da katılmasının yasaklandığını ifade etti.

Varufakis, yasağın sebebinin 12 Nisan'da Berlin'de düzenlenen Filistin Kongresi için planladığı Filistin'e destek konuşması olduğunu söyledi.

ENGELLENEN KONUŞMASINI PAYLAŞTI: KİMİN İŞLEDİĞİNE BAKMAKSIZIN SOYKIRIMI VE SAVAŞ SUÇLARINI KINIYORUM

Konuşmasının Alman polisi tarafından engellendiğini aktaran Varufakis, engellenen söz konusu konuşmayı web sitesi üzerinden paylaştı.

Varufakis, konuşmasında, Filistinlilerin yaklaşık 80 yıldır adeta bir yarı açık cezaevinde yaşadığını, asgari düzeyde gıda ve su ile idare ettiğini, dış dünya ile bağlantısının bulunmadığını ve periyodik olarak bombalandığını vurguladı.

Filistinlilere yaşadıkları kısıtlı alanda gölgesine sığınacakları ve meyvesini tadacakları bir ağaç bile bırakılmadığını dile getiren Varufakis, Filistinli çocukların keskin nişancılar tarafından öldürüldüğüne de işaret etti.

Varufakis, kimin işlediğine bakmaksızın soykırımı ve savaş suçlarını kınadığını belirterek, "Çünkü Güney Amerika ve Güney Afrika'da olduğu gibi İsrail-Filistin topraklarında da ırkçılığa karşı çıkıyoruz. Çünkü tarihi Filistin topraklarında Yahudiler, Filistinliler, Bedeviler ve Hıristiyanlar arasında eşitlik, evrensel insan hakları ve özgürlüğü savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

GLASGOW ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DE ALMANYA'YA SOKULMAMIŞTI

İsrail'in Gazze saldırılarının başlamasının ardından 9 Ekim 2023'te bölgeye giderek 40 gün boyunca görev yapan Glasgow Üniversitesi'nin Filistin asıllı Rektörü, cerrah Gassan Ebu Sitte de dün, X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'de yaşadıklarını anlatması için Berlin'deki konferansa davet edildiğini ancak ülkeye girişinin engellendiğini belirtmişti.

Ebu Sitte, "Alman hükümeti benim ülkeye girmemi zorla engelledi. Uluslararası Adalet Divanı'nın bir soykırım tanığının susturulması, Almanya'nın devam eden katliamdaki suç ortaklığını artırıyor" demişti.

 

DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.