Almanya | Dörtlü görüşme yapıldı: Gündem Ukrayna ve İran!

Almanya | Dörtlü görüşme yapıldı: Gündem Ukrayna ve İran!

.

A+A-

 Almanya'dan yapılan açıklamaya göre Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa liderlerinin, Ukrayna savaşı ve İran'ı görüştüğü ifade edildi.

Görüşmeye dair yazılı bir açıklama yayımlayan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Başbakan Olaf Scholz'un, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda uluslararası konuları görüştüğünü duyurdu.

Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki son duruma dikkat çekildi!

Hükümet Sözcüsü açıklamasında, söz konusu liderlerin, telefon görüşmesinde, Ukrayna'ya kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmasında verilen desteğin devam etmesi konusunda hemfikir kaldığını ifade etti.

Ayrıca görüşmede her dört lider de, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durumu da görüştüğünü vurgulayan Hebestreit, devlet ve hükümet başkanlarının, santralin çevresinde askeri adımlardan kaçınılmasını ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının hızlı şekilde nükleer santrali ziyaret etmesini talep ettiğini vurguladı.

Nükleer anlaşma ve Orta Doğu'daki süreç ele alındı!

Sözcü Hebestreit açıklamasının devamında, İran ile nükleer anlaşmaya ilişkin müzakereler ile İran'ın bölgedeki davranışları da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki durumun ele alındığını da belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.