Ahmet Altan için iki onama bir bozma kararı

Ahmet Altan için iki onama bir bozma kararı

FETÖ davasında mahkum edilen ve Silivri Cezaevi’nde bulunan gazeteci ve yazar Ahmet Altan hakkında iki ayrı suçlamadan verilen ceza onandı, Atatürk’e hakaret iddiasıyla açılan davadaki mahkumiyet kararı ise bozuldu.

A+A-

Haber Merkezi- FETÖ davasında mahkum edilen ve Silivri Cezaevi’nde bulunan gazeteci ve yazar Ahmet Altan hakkında iki ayrı suçlamadan verilen ceza onandı, Atatürk’e hakaret iddiasıyla açılan davadaki mahkumiyet kararı ise bozuldu.

Ahmat Altan hakkında, Haberdar.com’da Haziran 2016’da kaleme aldığı ‘Ezip Geçmek’ başlıklı yazısı nedeniyle  “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Terör örgütü propagandası” suçlarından dava açıldı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat 2018 tarihinde bu suçlardan Altan’ı toplam 5 yıl 11 aylık hapis cezasını onadı. İstinaf mahekmesi, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurduğu hükmün usul ve yasaya uygun olduğunu gerekçe göstererek onadı. Daire bu kararı oy birliği ile aldı. Altan’ın istinafın bu kararına Yargıtay’da itiraz etme hakkı bulunuyor.

‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İLKELERİNE UYGUN’

Altan’ın Taraf gazetesinde 4 Kasım 2011’de yayınlanan “CHP” başlıklı yazısı nedeniyle ‘Atatürk’e hakaret’ suçlamasıyla çarptırıldığı mahkumiyet kararı ise beraat yönünde bozuldu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi ise Anayasa’nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğü hakkı ilkelerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin siyasetçilere yönelik eleştirilere daha fazla hoşgörü gösterilmesi gerektiğine ilişkin içtihatına vurgu yaparak mahkumiyet kararının bozulmasına ve beraat verilmesine karar verdi. 

Duvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.