ABD'nin Suriye Özel Temsilciliği'nden ENKS'ye ziyaret

ABD'nin Suriye Özel Temsilciliği'nden ENKS'ye ziyaret

.

A+A-

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı David Brownstein, Qamişlo’da ENKS’yi ziyaret etti.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı David Brownstein,’ın dün Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nin(ENKS) Rojava’nın Qamişlo kentindeki merkezini ziyaret ettiği bildirildi.  

Edinilen bilgilere göre; görüşmede Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı ENKS ile Kürt Ulusal Birlik Partileri(PYNK) arasında tıkanan müzakerelerin ilerlemesi ve bir anlaşmaya varılması sorunların çözümü konusunda ABD’nin kararlı olduğunu kaydetti.

David Brownstein, Kasım 2020'de William Roebuck'ın yerine gelmişti.

ENKS ve PYNKê 2019 Kasım ayında HDS Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin inisiyatifi ve ABD’nin arabulucuğu ile Rojava’da Kürt-Kürt birlik görüşmelerine başlamıştı.

Görüşmelerde taraflar Duhok Anlaşması çerçevesinde müzakerelerin süreceğini açıklamıştı. ABD’deki seçimler sonrası ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi’nin değşlmesi,  Koronavirüs salgını ve ENKS ile PYNK arasında bazı konularda yaşanan anlamazlık nedeniyle müzakereler bir süredir askıya alınmıştı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi’nin yeniden atanması ve tarafların müzakereler konusundaki olumlu açıklamaları sonrası müzakerelerin yeniden başlaması öngörülüyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.