ABD’li yetkili: Biden’ın onayladığı silahlar yakında Ukrayna’ya gidecek

ABD’li yetkili: Biden’ın onayladığı silahlar yakında Ukrayna’ya gidecek

.

A+A-

ABD’li üst düzey bir savunma yetkilisi, Başkan Joe Biden’ın geçen hafta onayladığı, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık yeni silah paketinin ilk sevkiyatının birkaç gün içinde hareket edeceğini bildirdi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla açıklama yapan yetkili, ilk sevkiyatların hangi silah sistemlerini içereceğini belirtmedi, ancak Ukrayna kuvvetleri tarafından halihazırda kullanılan savunma silahlarının türlerine öncelik verileceğini belirtti.

CNN’e göre ABD’li yetkilinin bu açıklaması, Başkan Biden’ın bugün yapılacak NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gittiği saatlerde gerçekleşti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali karşısında Batı’nın pozisyonunu güçlendirmeye çalışan Biden, NATO, G7 ve Avrupa Birliği (AB) zirvesine katılacak.

Biden’ın Cuma günü Varşova’ya geçmesi ve Cumartesi günü Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Biden, geçtiğimiz hafta Rus mevkidaşı Vladimir Putin’i ‘savaş suçlusu’ olarak nitelendirdi ve Ukrayna’ya büyük askeri yardım sözü verdi.

Kremlin ise ABD başkanının bu ifadelerini ‘kabul edilemez ve affedilemez’ olarak nitelendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.