ABD’den Kürdistan Bölgesi'ne destek açıklaması!

ABD’den Kürdistan Bölgesi'ne destek açıklaması!

.

A+A-

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (MERI) tarafından düzenlenen “İstikrarlı bir Ortadoğu için istikrarlı bir Irak” konulu forumda önemli açıklamalarda bulundu.

Forumda ABD ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilere değinen Tueller, ülkesinin uçuşa yasak bölge ilan edilmesinden bu yana 30 yıldır Kürdistan Bölgesi’yle güçlü bir ilişkisi olduğunu belirterek, bu durumun devam edeceğini belirtti.

İran’ın, Irak hükümetinin kontrolünde olmayan milis gruplarına destek verdiğini ifade eden Tueller, “ABD güçlerinin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı gerekçe gösteriliyor ancak bana göre bu doğrudan Bölge Hükümeti ve Irak’a yöneliktir. Dolayısıyla kendileri bu çerçevede muamelede bulunmalı” dedi.

Ayrıca, ülkesinin saldırıların faillerine verilecek etkili bir yanıt üzerinde çalıştığını belirten ABD’li diplomat, “Bu drone’ların ve bomba biçimlerinin İran’a ait olduğunu biliyoruz. Bu da Irak ile İran arasındaki anlaşmazlığa dayanıyor. İran’ın Irak’la ilişkisinin olmasına karşı değiliz ancak bu saygı temelinde karşılıklı çıkarlara dayanmalı” diye konuştu. Tueller devamında bu soruna Irak hükümetinin bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.