ABD'de son 100 yılın en fazla can kaybı: Hawaii'deki yangınlarda 89 kişi öldü

ABD'de son 100 yılın en fazla can kaybı: Hawaii'deki yangınlarda 89 kişi öldü

.

A+A-

Hawaii'de günlerdir devam eden yangınlarda ölü sayısı 89'a çıktı. İtfaiye yetkilisi Moore-Merrell, "Yangınlar, ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları oldu" dedi.

 ABD'nin Hawaii eyaletinde süren orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 89'a yükseldi. Olayın ülkede son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. Bölgedeki yetkililer, Büyük Ada ve Maui Adası'nda devam eden orman yangınlarındaki son duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

 

whatsapp-image-2023-08-13-at-13-45-10.jpeg

 

AA'nın aktardığına göre Hawaii Valisi Josh Green, "Şimdi hepiniz bugün sahada neler olduğunu merak ediyorsunuz. Daha çok ölüm vardı. Ölenlerin sayısı 89'a yükseldi" bilgisini paylaştı. Ölü sayısının daha da artmasını beklediklerini söyleyen Green, "Bu, Hawaii'nin yaşadığı en büyük felaket. 2 bin 200 civarında yapı yok oldu ve hasarların miktarı 6 milyar doları buldu" dedi.

Maui Polis Şefi John Pelletier ise yaşamını yitiren 89 kişiden sadece 2'sinin kimliğinin tespit edilebildiğini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarını olabildiğince hızlı gerçekleştirmek istediklerini belirten Pelletier, "Ancak şu ana kadar köpeklerle yangın bölgesinin sadece yüzde 3'ünü arayabildik" açıklamasında bulundu. 

 

whatsapp-image-2023-08-13-at-13-46-27.jpeg

 

İtfaiye yetkilisi Lori Moore-Merrell de Hawaii'deki can kaybının 2018'de California'da 85 kişinin yaşamını yitirdiği yangınları geçtiğini belirtti. Moore-Merrell, "Hawaii'deki yangınlar, ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları oldu" ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Joe Biden, Maui Adası'nı yangın dolayısıyla "felaket bölgesi" ilan etmişti. Biden, yangınlardan etkilenenlerin zararlarının tazmin edileceğini açıklamıştı.

 

DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.