ABD Türkiye'yi uyardı!

ABD Türkiye'yi uyardı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rojava ve Fıratın doğusuna düzenlemesi muhtemel bir askeri operasyon konusunda uyardı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Rojava'ya askeri operasyon tehditlerinde bulunan Türkiye’ye karşı uyarıda bulundu.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rojava ve Fıratın doğusuna düzenlemesi muhtemel bir askeri operasyon konusunda uyardı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus,Rojava'ya askeri operasyon tehditlerinde bulunan Türkiye’ye karşı uyarıda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Biz Afrin'e girdik, Celabrus'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz" sözlerine ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakanlık açıklamasında, "Kuzey Suriye'ye (Rojava) böylesi tek taraflı bir askeri operasyon, özellikle de ABD personeli orada ve sahadayken, Suriye'deki yerel ortaklarımız IŞİD'e karşı operasyonlarını sürdürüyorken, büyük endişe sebebidir" uyarısını yaptı.

Söz konusu açıklamada aynı zamanda, "Böylesi bir operasyon kabul edilemez ve bir kez daha Türkiye'nin ortak bir yaklaşım konusunda bizimle çalışmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ortagus, ABD'nin güvenli bölge konusunda Türkiye'yle yoğun istişareleri sürdürdüğüne de dikkat çekti.

ABD'li sözcü, "Bu diyaloğun sınır bölgesinde güvenliği sağlamaya yönelik yegane yöntem olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin mutabakat sağlamadan düzenleyeceği her türlü askeri harekat, bu ortak çıkara zarar verir" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.