ABD Temsilciler Meclisi’nde UFO duruşması

ABD Temsilciler Meclisi’nde UFO duruşması

.

A+A-

ABD Temsilciler Meclisi, Savunma Bakanlığı'na bağlı bir kurumda Açıklanamayan Anormal Fenomenler (UAP) analiz programını yönetmiş ve 14 yıllık istihbarat kariyerinin ardından Nisan ayında ayrıldıktan sonra uzaylılarla ilgili verdiği röportajlarla ABD’yi karıştıran David Grusch’ı dinledi. Temsilcilerin sorularına cevap veren Grusch, ABD hükümetinin düşen UFO'lar ilgili "on yıllardır süren" bir program yürüttüğünü, "insan olmayan" biyolojik maddelerin ele geçirildiğini ancak kendisinin hiç uzaylı cesedi görmediğini söyledi. Guardian muhabiri Adam Gabbatt ABD Temsilciler Meclisi’ndeki UFO oturumunu izledi.

Duruşmanın yıldızı, ABD’nin “onlarca yıldır” insan dışı araçlar topladığı iddiasıyla dünya çapında manşetlere neden olan eski istihbarat yetkilisi David Grusch’dı.

Grusch, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kurumda açıklanamayan anormal fenomenlerin (UAP) analiz programını yönetmiş ve 14 yıllık istihbarat kariyerinin ardından Nisan ayında hükümetten ayrılmıştı. Debrief web sitesine göre Grusch’un insan dışı materyaller ve araçlarla ilgili bilgisi “üst düzey istihbarat yetkilileriyle yapılan kapsamlı görüşmelere” dayanıyordu.

Grusch başlangıçta ABD hükümetinin “sağlam ve kısmen sağlam” uzaylı araçlarına sahip olduğunu iddia ettikten sonra, ABD’nin “kötü niyetli” uzaylı pilotlarla da karşılaştığını öne sürdü. UFO’larla ilgili bilgileri bastırmak için “ABD halkını hedef alan sofistike bir dezenformasyon programı” olduğunu iddia etti.

Duruşmadaki diğer tanıklar, 2004 yılında bir eğitim görevi sırasında gökyüzünde garip bir cisim gördüğünü bildiren eski bir donanma komutanı olan David Fravor ve “en az birkaç yıl boyunca her gün” Atlantik kıyılarında UAP’ler gördüğünü iddia eden emekli bir donanma pilotu olan Ryan Graves.

David Grusch, ABD hükümetinin elinde “bozulmamış ve kısmen bozulmamış” uzaylı araçları olduğunu iddia ederek ABD ve ötesindeki insanları şok etmişti.

Grusch NewsNation’a verdiği röportajda bu araçlardan bazılarının “çok büyük, futbol sahası büyüklüğünde” olduğunu söylemişti.

Grusch uzaylı araçlarını bizzat görmedi, ancak Debrief’e verdiği bir röportajda iddialarının “üst düzey istihbarat yetkilileriyle yapılan kapsamlı görüşmelere” dayandığını söyledi.

Grusch’un federal hükümetin uzaylılarla ilgili kanıtları Kongre’den sakladığı iddiası Haziran ayında bir fırtınaya yol açmış ve Cumhuriyetçilerin önderliğindeki denetim komitesinin derhal bir soruşturma başlatmasına neden olmuştu.

Soruşturma kapsamında Gruch, dün Temsilciler Meclisi’nin ulusal güvenlik, sınır ve dış ilişkiler alt komitesi önüne çıktı.  

Florida ve Tennessee’den Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Tim Burchett ve Anna Paulina Luna, Temsilciler Meclisi gözetim komitesi soruşturmasına öncülük ediyor.

Burchett geçtiğimiz Perşembe günü verdiği bir brifingde kendisinin ve Luna’nın UFO’lar hakkında bilgi almaya çalıştıklarında federal yetkililer tarafından “taşa tutulduklarını” ve “var olduklarını kanıtlayacak bazı bilgilere” erişimlerinin engellendiğini dile getirdi.

Temmuz ayı başında uzaylı araçların “bizi kömüre dönüştürebilecek” teknolojiye sahip olduğunu açıklayan Burchett şunları söylemişti: “Bu duruşma hakkında çok fazla tepki aldık. Gerçeklerin gün ışığına çıkmasını istemeyen pek çok insan var. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Gerçek ne olursa olsun. Örtbaslarla işimiz bitti.”

David Grusch, duruşma için salona geldiği sırada ayakta alkışlandı.

Washington’daki salon tıklım tıklımdı. Sabah saat 9’da komite odasının dışındaki koridor giriş yapmaya çalışan insanlarla dolup taşmış ve personel herkesi ağırlamak için bir ayrı bir oda daha bulmak zorunda kalmıştı.

Her kesimden insan duruşmadaydı: Gençler, çok uzun sakallı bir adam, Katolik bir rahip.

Tanıklara soru soracak temsilciler arasında New York’tan Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez ve Donald Trump’ı sık sık ateşli bir şekilde savunmasıyla tanınan tartışmalı sağcı Matt Gaetz de bulunuyor.

UFO soruşturmasını yürüten Kongre Üyesi Tim Burchett de bugünkü duruşmaya katılacak olan üç tanığa teşekkür etti: “Onlara minnet borçluyuz”.

Burchett, “bu duruşma boyunca şeytanın yolumuza çıktığını” ve istihbarat topluluğu üyelerinin “barikatlarıyla karşılaştıklarını” belirtti.

“Bu bir kamu şeffaflığı meselesidir. Halkına güvenmeyen bir hükümete güvenemeyiz. Duruşmaya küçük yeşil adamlar ya da uçan daireler getirmeyeceğiz. Duruşmaya katılanları hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Sadece gerçeklere ulaşacağız. Bu örtbas olayının ardında yatan gerçekleri ortaya çıkaracağız.”

Hem Burchett hem de yardımcı araştırmacı Anna Paulina Luna, UFO’lar hakkında soru sorduklarında federal yetkililer tarafından “taşa tutulduklarını” ve “var olduklarını kanıtlayacak bazı bilgilere” erişimlerinin engellendiğini söylediler.

Grusch, 2023 yılına kadar bir savunma bakanlığı ajansında UAP analiz operasyonunu yönetiyordu. 14 yıllık istihbarat kariyerinin ardından Nisan ayında hükümetten ayrıldı.

Bugünkü ifadesinde iddialarının “uzun süredir konu hakkında geçerli çalışmalara sahip ve UAP analizlerinde uzmanlık geçmişi olan bireyler tarafından kendisine verilen bilgilere dayandığını” söyledi. Bu kişilerin birçoğunun fotoğraf, resmi belgeler ve gizli sözlü ifadeler şeklinde “ikna edici kanıtlar” paylaştığını savundu.

Temsilci Tim Burchett, David Grusch’a dünya dışı teknolojiyi örtbas etme ya da gizleme çabaları sırasında zarar gören ya da yaralanan kişiler hakkında kişisel bilgisi olup olmadığını sorduğunda. Grusch tereddüt bile etmeden yanıtladı: “Evet.”

Burchett Grusch’a herhangi birinin öldürüldüğünü duyup duymadığını da sordu. Eski istihbarat yetkilisi bu soruya: “Bu bilgiye sahip kişileri ilgili makamlara yönlendirmiştim”, yanıtını verdi.

David Grusch, iddialarını kamuoyuna açıkladıktan sonra “çok acımasız ve çok talihsiz bir misillemeyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

UAP faaliyetleri ve ABD federal hükümeti içindeki kişiler tarafından fiziksel olarak yaralanan “çok sayıda meslektaşı” olduğunu bildiğini söyleyen Grusch’tan detay vermesi istendi ama “ayrıntılara giremem” dedi.

Düşen uçaklardan herhangi bir pilotun cesedinin çıkarılıp çıkarılmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “

NewsNation’daki [röportajımda] kamuoyuna açıkladığım gibi, bu buluntuların bazılarında biyolojik maddeler de vardı.”

Kendisine bu biyolojik maddelerin insan mı yoksa insan dışı biyolojik maddeler mi olduğu sorulduğunda ise, soruyu şöyle yanıtladı:

“İnsan dışı ve konuştuğum (tersine mühendislik) program hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kişilerin değerlendirmesi de bu yöndeydi.”

Eski istihbarat yetkilisi David Grusch duruşmada, ABD hükümetinin düşen UFO’ları topladığı ve tersine mühendislik gerliştirmeye çalıştığı “on yıllardır süren” bir program yürüttüğünü iddia etti

Grusch, hükümet tarafından “insan olmayan” biyolojik maddelerin ele geçirildiğini ancak kendisinin hiç uzaylı cesedi görmediğini söyledi. Grusch ayrıca iddia edilen uzaylı aracını bizzat görmediğini, iddialarının “üst düzey istihbarat yetkilileriyle yapılan kapsamlı görüşmelere” dayandığını da vurguladı.

Pentagon Grusch’un örtbas iddialarını reddediyor. Savunma Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, müfettişlerin “dünya dışı materyallerin bulundurulması veya tersine mühendisliğine ilişkin herhangi bir programın geçmişte var olduğu veya şu anda var olduğu iddialarını onaylayacak doğrulanabilir bir bilgi” bulamadıklarını söyledi.

Oturumdaki diğer tanıklar arasında 2004 yılında bir eğitim görevi sırasında gökyüzünde garip bir cisim gördüğünü hatırlayan eski bir donanma komutanı olan David Fravor da vardı. Kar amacı gütmeyen bir UAP kuruluşu olan Americans for Safe Aerospace’i kuran emekli donanma pilotu Ryan Graves, “en az birkaç yıldır her gün” Atlantik kıyısı açıklarında UAP gördüğünü iddia etti. Graves, gözlemlerin “nadir ya da münferit olmadığını” ve “hayatları doğru saptamalara bağlı olan” askeri hava mürettebatı ve ticari pilotlar tarafından tanıklık edildiğini belirtti.

Kaynak: https://www.theguardian.com/world/live/2023/jul/26/ufo-hearing-congress-david-grusch-whistleblower-live-updates?filterKeyEvents=true#filter-toggle-desktop

Çeviri: Hasan Ayer

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.