AB Liderler Zirvesi başladı

AB Liderler Zirvesi başladı

.

A+A-

Türkiye’ye yaptırımların ele alınacağı AB Liderler Zirvesi başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye konusunda Fransa'nın pozisyonu net. Ekim ayında alınmış kararlar var” dedi. 
 
Avrupa Birliği (AB) Aralık ayı devlet ve hükümet liderleri zirvesi, Brüksel'de başladı. Türkiye ile ilişkiler ve yeni yaptırımlar zirvenin gündemleri arasında. Euronews’in haberine göre, Zirve öncesi açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye konusunda Fransa'nın pozisyonu net. Ekim ayında alınmış kararlar var. Türkiye'nin tavrı ve tutumunda bir değişiklik görülmezse yaptırım olacağı kaydedilmişti. Bu kararlarla tutarlı hareket etmemiz gerekiyor. Gerek AB'nin hükümranlık sahası gerekse Akdeniz'deki istikrarın korunması lazım. Bu nedenle Türkiye'nin tutumunun değişmemesinin bir sonucu olmalı” dedi.
 
ANKARA’NIN POLİTİKALARI
 
Zirve ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise, yeni ABD yönetimi ve Türkiye ile olan ilişkilerin öncelikli gündemler olacağını belirtti. Borell, “Türkiye hakkında şu aşamada olumlu bir değerlendirme sunamıyoruz. Ankara'nın politikalarında bir temel bir değişiklik yaşanmadı. Hatta bazı açılardan durum daha da kötüleşti diyebiliriz. Dolayısıyla şimdi bununla ilgili bir şeyler yapmamız gerekecek. Washington'daki yeni yönetimle de artık daha pozitif bir ilişki içinde olacağımızı umuyoruz” diye belirtti. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.