3 Kürt kolberden 3 gündür haber alınamıyor

3 Kürt kolberden 3 gündür haber alınamıyor

.

A+A-

Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentinin Mirgever nüfusuna kayıtlı 3 kolberin Türkiye sınırında kaybolduğu ve akıbetleri hakkında bir bilgiye ulaşılamadığı bildirildi.

Önceki gün Barzan Mîhendî, Eshed Seydanîferd ve Behlûl Seydanîferd isimli 3 Kürt kolber Kuzey Kürdistan’dan dönerken Doğu Kürdistan’daki Bênar Vadisi’nde kendileri ile bağlantının koptuğu ve kendilerinden haber alınamadığı bildirildi.

3 kolberin Hakkari’nin İran sınırındaki ilçesi Şemdinli’nin Gelişim köyünde işlerini tamamladıktan sonra evlerinde dönmek için yola çıktıkları sınırı geştikten sonra Bênar Vadisi’nde kayboldukları öğrenildi.

Kaybolan kolberlerin Urmiye’nin Mirgewer bölgesinin Bawan köyü nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi. Bölge halkının kolberleri aramaya çıktığı ancak 3 gündür kendilerinden herhangi bir ize rastlanmadığı kaydedildi.

Aileler kolberlerin çığı altında kalmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Ancak şu ana kadar İran devlet kurumları kolberleri aramak için harekete geçmiş değil.

Doğu Kürdistan’da geçimini sağlamak için sırtlarında yük taşıyan kolberler bir çok kez İran güvenlik güçlerinin saldırısında yaşamını yitiriyor. Zaman zaman sarp kayalardan düşüyor veya sınırdaki mayınlara basıyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.