Zorla evlendirilen çocuk gelin intihar etti!

Zorla evlendirilen çocuk gelin intihar etti!

Savaşın en çok vurduğu kadınların, özellikle Türkiye’ye göçmüş Suriyeli kadınların maruz kaldıkları muameleler yer yer yaşamlarına son vermeleriyle sonuçlanmakta. Son olarak zorla evlendirilen 15 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Y.Y. Antep’te canına kıydı.

A+A-

 

Savaştan kaçarak Antep’e gelen 15 yaşındaki F.A., 5 ay önce zorla F.A. ile evlendirilmişti. Dün gece, Y’nin abisi, telefonlarına cevap vermediği için şüphelenerek evsahibinden aldığı yedek anahtarla kapıyı açarak içeri girdiğinde kız kardeşinin cansız bedeniyle karşılaştı.

 

Habertürk'ten Yusuf Kılıç'ın haberine göre, 15 yaşındaki çocuğun ağabeyi hemen polis ve 112 acil sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Y. Y.'nin yaşamını yitirdiğini belirledi.

 

Polis olay sırasında işte olduğu öğrenilen F.A.'yı ifadesine başvurmak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Suriye’deki iç savaştan kaçarak başka ülkelere göç eden sığınmacılardan özellikle kadın ve çocukların çeşitli istismarlara maruz kaldıkları biliniyor. Özellikle Türkiye ve Kürdistan’da, kadın sığınmacılar, ucuz oldukları (!) gerekçesiyle zorla evlendiriliyor, bedenleri satılıyor, ucuz iş gücü olarak görülüp çalıştırılıyorlar. Konuyla ilgili hükümetten ise herhangi bir adım atılmış değil.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.